Συσσωρεύει δυνάμεις η Wall μετά τον ISM

Οριακά θετικό κλίμα επικρατεί στην αμερικανική αγορά ύστερα και από τη θετική διάψευση των εκτιμήσεων για την πορεία του ISM και τις βιομηχανικές παραγγελίες, που λειτουργούν ως αντίβαρο στην άνοδο των επιδομάτων ανεργίας πάνω από τις 400.000. Συνεχίζει για τρίτη ημέρα την ανοδική πορεία ο τεχνολογικός κλάδος.

Οριακά θετική χροιά προσδίδουν στην αμερικανική αγορά τα στοιχεία για το δείκτη ISM και τις βιομηχανικές παραγγελίες, προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας.

Ο ISM παρέμεινε αμετάβλητος στο 65,1 τον Αύγουστο, έναντι των εκτιμήσεων που έκανε λόγο για υποχωρήση στο 62. Παράλληλα, και οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν υψηλή άνοδο (1,6%) ενώ αναμενόταν αύξηση 0,8%.

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκε στις 413.000 στο διάστημα της εβδομάδας μέχρι τις 30 Αυγούστου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στις 393.000.

Παράλληλα, υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε η παραγωγικότητα του δευτέρου τριμήνου, σημειώνοντας άνοδο 6,8% έναντι των εκτιμήσεων για 6,4%.

Επιπλέον, για τρίτη ημέρα συνεχίζονται τα θετικά σχόλια επενδυτικών οίκων για τον τεχνολογικό κλάδο, με την UBS να αναθεωρεί θετικά τις εκτιμήσεις της για τον κλάδο των ημιαγωγών, αναβαθμίζοντας και τις μετοχές των Novellus, Apllied Materials και KLA-Tencor.

Παράλληλα, η Goldman Sachs προχώρησε σε αναβάθμιση της Cisco Systems σε outperform από in-line. Αντίθετα, η Pfizer αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του 2003.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,23% στις 9589,94 μονάδες, ενώ περί το 0,06% κερδίζει ο S&P στις 1026,87 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,49% στις 1862,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v