JP Morgan: Στις 1.070 μονάδες βλέπει τον S&P 500

Στις 1.070 μονάδες αναβάθμισε την τιμή-στόχο που έχει θέσει για τον S&P-500 μέχρι το τέλος του έτους η JP Morgan. Ποιες οι εκτιμήσεις της για τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιριών και ποιες αγορές βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεών της. Τι λέει για ομόλογα - μετοχές.

JP Morgan: Στις 1.070 μονάδες βλέπει τον S&P 500
Την τιμή-στόχο του δείκτη S&P-500 για το 2003 στις 1.070 μονάδες, από 1.050 των αρχικών της εκτιμήσεων, αναβάθμισε η JP Morgan, αποτυπώνοντας έτσι την αισιοδοξία της για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, που με τη σειρά της θα βοηθήσει και στη βελτίωση του κλίματος στη Wall Street.

Παράλληλα, ο επενδυτικός οίκος αναθεώρησε προς τα επάνω και τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του S&P-500 στα 53 δολ. για το 2003 από 52 δολ. προηγουμένως και για το 2004 στα 56 δολ. από 55 δολ. της αρχικής εκτίμησης.

Οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους περισσότερο στα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων παρά στα επιτόκια και στις αποτιμήσεις. Γι’ αυτό άλλωστε και οι ίδιοι προχώρησαν στις εν λόγω ανοδικές αναθεωρήσεις.

Στην επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεών του όμως προχώρησε ο διεθνής οίκος και για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, στα 7,5 ευρώ από 7,3 ευρώ της προηγούμενης εκτίμησης. Αφορμή για την αναβάθμιση έδωσε η κίνηση του ευρώ, καθώς η δυνατότητα ανόδου του εμφανίζεται πλέον περιορισμένη.

Η JP Morgan αναβάθμισε και τις εκτιμήσεις της για τους ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ της Ιαπωνίας το 2003 στο 1,9% από 1,3% της αρχικής της εκτίμησης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στην οποία προχώρησε φέτος για κάποια από τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου.

Τέλος, η JP Morgan επισημαίνει ότι παραμένει ”πολύ θετική” η προοπτική των μετοχών σε σχέση με αυτή των ομολόγων. Στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεών της βρίσκονται οι ιαπωνικές και οι αμερικανικές μετοχές έναντι των ευρωπαϊκών.

Επιμέλεια: Μαρία Πεκτέση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v