Wall: Θετικό κλίμα από την άνοδο έκπληξη του ISM

Θετικό παραμένει το κλίμα στη Wall ύστερα και από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον ISM, ο οποίος υπερέβη κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Το στίγμα της ανόδου στην αμερικανική αγορά δίνει και ο τεχνολογικός κλάδος.

Θετική τροχιά διαγράφει η αμερικανική αγορά, ύστερα από την άνοδο του δείκτη ISM στο 54,7 (εκτιμήσεις για 53,5), αλλά και τα κέρδη των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Ειδικότερα, ο ISM σημείωσε άνοδο στο 54,7 τον Αύγουστο από το 51,8 του προηγουμένου μήνα, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για άνοδο στο 53,5.

Τα στοιχεία αυτά, σχολιάζουν οι αναλυτές, αναμένεται να ενισχύσουν την πεποίθηση ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας βρίσκεται όντως σε εξέλιξη.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνει και το saga της Vivendi Universal που αφορά στην προσπάθειά της να πουλήσει τα αμερικανικά ενεργητικά της.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η γαλλική εταιρία media αναμένεται να προχωρήσει σε αποκλειστικές συνομιλίες με τη θυγατρική της General Electric, NBC.

Παράλληλα, ανοδικές τάσεις καταγράφει και ο κλάδος των εταιριών πληροφορικής, καθώς η Goldman Sachs προχώρησε σε αναβάθμισή του σε attractive από neutral, καθώς έχει διαπιστώσει ενδείξεις βελτίωσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Εξάλλου, η Goldman Sachs αναβάθμισε την μετοχή της Dell σε outperform από in-line, ενώ και η Soundview προχώρησε σε αναβάθμιση της National Semiconductor στο outperform από neutral.

Επιπλέον, σε buy από neutral αναβάθμισε η Merrill Lynch τις Freddie Mac και Fannie Mae.

O Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,16% στις 9430,98 μονάδες, ενώ και ο S&P καταγράφει άνοδο 0,30% στις 1011,00 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 0,29% στις 1815,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v