Στις 1.800 μονάδες ο Nasdaq, ενισχυμένος και ο Dow

Με εφαλτήριο τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο β’ τρίμηνο, οι επενδυτές έσπευσαν να τοποθετηθούν στη Wall στο τελευταίο μισάωρο της συνεδρίασης, οδηγώντας υψηλότερα τον Dow και τον Nasdaq στις 1.800 μονάδες και σε υψηλά 16μήνου. Κέρδη για DAX και CAC μετά από τα αποτελέσματα της Carrefour, ήπια διόρθωση στο Λονδίνο.

Με εφαλτήριο τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο β’ τρίμηνο, οι επενδυτές έσπευσαν να τοποθετηθούν στη Wall στο τελευταίο μισάωρο της συνεδρίασης, οδηγώντας υψηλότερα τον Dow και τον Nasdaq στις 1.800 μονάδες.

Αναλυτικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το β’ τρίμηνο αναθεωρήθηκε ανοδικά στο +3,1%, έναντι της προηγούμενης μέτρησης του 2,4% για την ίδια περίοδο. Οι αναλυτές τοποθετούσαν το ΑΕΠ στο +2,9%.

Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παρέμειναν κάτω από τις 400.000, γεγονός που δείχνει ότι αγορά εργασίας αρχίζει να ισχυροποιείται.

Ο πετρελαικός, και ο τεχνολογικός κλάδος ήταν οι περισσότερο κερδισμένοι της ημέρας, ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι κλάδοι των φαρμακευτικών εταιριών και των εταιριών κοινής ωφέλειας.

Κέρδη της τάξεως του 58,3% κατέγραψε η μετοχή της Progress Financial Corp., μετά την εξαγορά της από τη FleetBoston Financial (+1%) έναντι 221 εκ. δολαρίων σε μετοχές.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τίτλοι της TechData, μετά την ανακοίνωσή αργά χθες το βράδυ αποτελεσμάτων τα οποία δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν των προσδοκιών της αγοράς.

Σε θετικά σχόλια προέβη Prudential για τον κλάδο της βιοτεχνολογίας, υποστηρίζοντας ότι θα καταγράψει κέρδη μεγαλύτερα από την ευρύτερη αγορά.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκέντρωσε και ο κλάδος των εταιριών λιανικής, με την Dollar General να καταγράφει, μεταξύ άλλων, κέρδη της τάξεως του 11,7%.

Στον ίδιο κλάδο, οι PetsMart κινήθηκε υψηλότερα κατά 10%, ενώ η Chico’s FAS διαμορφώθηκε στο +7%.

Στην Ευρώπη, ο κλάδος της λιανικής, μετά και τα κέρδη της Carrefour, έστειλε υψηλότερα Παρίσι και Φρανκφούρτη, ενώ το Λονδίνο κατέγραψε μικρές απώλειες, λόγω αποκόμισης κερδών.

Ετσι, ο CAC έκλεισε στο +1,31% και τις 3.322,95 μονάδες, ο DAX στις 3.492,67 και το +0,28%, ενώ ο FTSE στις 4.198 και το –0,20%.

Στις 9.374,21 μονάδες και το +0,43% διαμορφώθηκε ο Dow. Στις 1.800,18 και το +1,01% ο Nasdaq. O S&P κατέγραψε κέρδη 0,61%, στις 1.002,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v