Την άνοδο στο ”παρά πέντε” πέτυχε η Wall

Με κέρδη κατάφερε να κλείσει τη συνεδρίαση η Wall, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές του χρηματοοικονομικού, φαρμακευτικού και του κλάδου προϊόντων δικτύωσης που εμφανίστηκε προς το τέλος της συνεδρίασης υπερκέρασε τις επικρατούσες μέχρι τότε τάσεις αποκόμισης κερδών. Σημαντικά χαμηλότερα λόγω ρευστοποιήσεων έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Με κέρδη κατάφερε να κλείσει τη συνεδρίαση η Wall, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές του χρηματοοικονομικού, φαρμακευτικού και του κλάδου προϊόντων δικτύωσης που εμφανίστηκε προς το τέλος της συνεδρίασης υπερκέρασε τις τάσεις αποκόμισης κερδών. Σημαντικά χαμηλότερα λόγω ρευστοποιήσεων έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Στήριξη στην ανοδική κίνηση προσέφεραν και η σειρά θετικών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα και που δείχνουν, σύμφωνα με τους αναλυτές, ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται ”σε καλό δρόμο”.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Αύγουστο ανήλθε στις 81,3 μονάδες, πάνω από τις προβλέψεις, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 1%, ενώ οι νέες κατοικίες διαμορφώθηκαν στα 1,165 εκατομμύρια, έναντι προβλέψεων για 1,15 εκατομμύρια.

Κέρδη της τάξεως του 1% κατέγραψε η μετοχή της Intel, η οποία βρισκόταν στο αρνητικό πρόσημο μέχρι και πριν μισή ώρα πριν το κλείσιμο της αγοράς.

Ο CEO της εταιρίας Craig Barret δήλωσε σήμερα ότι αύξηση των προβλέψεων της εταιρίας για τις πωλήσεις του τρέχοντος τριμήνου δεν σηματοδοτεί και την ανάκαμψη του κλάδου, προκαλώντας πιέσεις στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο από την αρχή της συνεδρίασης.

Στο +10% έστειλαν οι επενδυτές τη μετοχή της Xerox, μετά την αναβάθμιση της μετοχής στην οποία προέβη η SG Cowen σε ”strong buy” από ”market perform”.

Στον ίδιο κλάδο, κέρδη της τάξεως του 0,2% σημείωσαν οι τίτλοι της Computer Associates, ενώ υψηλότερα κινήθηκαν και οι τίτλοι της Ciena, μετά την αναβάθμιση της σύστασης σε ”neutral” από ”reduce” στην οποία προέβη η UBS.

Κέρδη κατέγραψε το σύνολο σχεδόν του φαρμακευτικού κλαδου, με την Schering- Plough να κερδίζει περί το 0,5% μετά την αναβάθμισή της από την Sanford Bernstein σε ”market perform” και την Bristol- Myers Squibb.

Έντονες ρευστοποιήσεις καταγράφηκαν σήμερα στις ευρωαγορές, με το Λονδίνο να κλείνει χαμηλότερα κατά 1,15% στις 4.177 μονάδες, το Παρίσι κατά 1,05% στις 3.256,69, και τη Φρανκφούρτη να διαμορφώνεται στις 3.440,67 και το -1,70%.

Στις 9.340,45 μονάδες και το +0,24% διαμορφώθηκε ο Dow. O Nasdaq βρέθηκε στις 1.770,64 μονάδες και το +0,36%. Στις 996,73 και το +0,30% καταγράφηκε ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v