ΗΠΑ: Υπεράνω των προβλέψεων η ”εμπιστοσύνη”

Καλύτερα από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές ανακοινώθηκαν τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη Αυγούστου, στο 81,3 από 76,6 τον Ιούλιο. Ελαφρά υπεράνω των προσδοκιών και οι πωλήσεις νέων κατοικιών Ιουλίου.

ΗΠΑ: Υπεράνω των προβλέψεων η ”εμπιστοσύνη”
Σημαντικά καλύτερα των προβλέψεων ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Αυγούστου στις ΗΠΑ, ενώ ελαφρά καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα στοιχεία από τις πωλήσεις νέων κατοικιών του Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανακοινώθηκε στο 81,3 έναντι εκτιμήσεων για 79,6 και ενώ για τον προηγούμενο μήνα η αναθεωρημένη τιμή ανακοινώθηκε στο 77.

Τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη θεωρούνται ”κλειδί” για την αμερικανική οικονομία, καθώς παρέχουν ενδεικτική εικόνα για αυτό που οι αμερικανοί ονομάζουν ”πρόθεση κατανάλωσης”.

Εξάλλου, στα 1,165 εκατ. ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών Ιουλίου, εμφανίζοντας μικρή αύξηση έναντι του Ιουνίου (1,16 εκατ.) και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση στα 1,15 εκατ.

Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών επίσης για τον Ιούλιο ανακοινώθηκαν στο +1%, επαληθεύοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v