Ηπιες ρευστοποιήσεις στη Wall Street (update)

Ήπια αποκόμιση κερδών παρατηρείται προς ώρας στη Wall, χωρίς τα θετικότερα των εκτιμήσεων στοιχεία από τις μεταπωλήσεις κατοικιών Ιουλίου να αλλάζουν τα αρνητικά πρόσημα των Dow και Nasdaq. Σε ”overweight” αναβάθμισε τον κλάδο της πληροφορικής η S&P, ”underweight” συστήνει για την τεχνολογία η Merrill Lynch. Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές.

Ήπια αποκόμιση κερδών παρατηρείται στη Wall, ενώ οι επενδυτές ”απορροφούν” τα σημαντικά καλύτερα των εκτιμήσεων νέα από τις μεταπωλήσεις κατοικιών Ιουλίου.

Αναλυτικά, οι μεταπωλήσεις κατοικιών για τον Ιούλιο ανακοινώθηκαν στα 6,12 εκατ., ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 5,9 εκατ. και ενώ τον Ιούνιο ο αριθμός είχε διαμορφωθεί στα 5,83 εκατ. Να σημειωθεί ότι η άνοδος καταγράφηκε παρά την αύξηση των στεγαστικών επιτοκίων κατά τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones Industrial κατέγραψε νέο υψηλό 14 μηνών, ενώ ο Nasdaq νέο υψηλό 16μήνου.



Εξάλλου, στην αναβάθμιση του κλάδου της τεχνολογίας πληροφορικής προχώρησε ο ανεξάρτητος οίκος ανάλυσης S&P (19/8) σε ”overweight” από ”marketweight”, με αφορμή την βελτίωση των παραγγελιών των εταιριών του χώρου αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Από την άλλη πλευρά, ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch σε report του (25/8) διατηρεί την κατώτερη κατηγορία ”underweight” για τον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα, καθώς εξακολουθεί να τον θεωρεί υπερτιμημένο παρά το δυναμικό ράλι που κατέγραψε από τον Μάρτιο.

Την ίδια στιγμή στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων του βρίσκεται ο ενεργειακός κλάδος-με σύσταση ”overweight”, καθώς προσφέρει υψηλές μερισματικές αποδόσεις.

Ωστόσο, ας επισημανθεί ότι οι υψηλές ενεργειακές τιμές σε καμία περίπτωση δεν είναι ”φιλικές” προς την αμερικανική κυρίως οικονομία, αφού αποτελούν πονοκέφαλο για τον καταναλωτή, που με τις δαπάνες του πυροδοτεί το 80% περίπου της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν και άλλα ενδεικτικά για την πορεία της αμερικανικής οικονομία μακροοικονομικά στοιχεία όπως τα διαρκή αγαθά Ιουλίου, η καταναλωτική εμπιστοσύνη Αυγούστου και η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγο.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Wal- Mart, καθώς η εταιρία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του Αυγούστου.

Στην Ευρώπη, οι ρευστοποιήσεις οδήγησαν χαμηλότερα το Παρίσι κατά 1,13% στις 3.291,36 μονάδες, και τη Φρανκφούρτη κατά 1,61%, στις 3.493,24.

Κλειστή ήταν σήμερα η αγορά του Λονδίνου, λόγω αργίας.

Στις 9.309 μονάδες και το –0,36% διαμορφώνεται ο δείκτης Dow. Ο Nasdaq κινείται στο -0,42% και τις 1.758 μονάδες. Στις 990 μονάδες και το –0,21% βρίσκεται ο δείκτης S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v