Η Hewlett Packard πίεσε τον Dow κάτω από τις 9.400

Τη μάχη με τις 9.400 μονάδες έχασε ”στα σημεία” ο Dow ενώ ο S&P κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τις 1.000, με τις πιέσεις από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Hewlett Packard να εμμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στα χθεσινά υψηλά των 16 μηνών παρέμεινε ο Nasdaq, στηριζόμενος από τη Network Appliance. Πτωτικά Λονδίνο και Παρίσι, οριακά ο DAX.

Τη μάχη με τις 9.400 μονάδες έχασε ”στα σημεία” ο Dow ενώ ο S&P κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τις 1.000, με τις πιέσεις από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Hewlett Packard να εμμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στα χθεσινά υψηλά των 16 μηνών παρέμεινε ο Nasdaq, στηριζόμενος από το καλό τρίμηνο της Network Appliance.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dow ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση από υψηλά 14 μηνών, ο Nasdaq από υψηλά 16 μηνών και ο S&P ευρισκόμενος πάνω από τις 1.000 μονάδες για πρώτη φορά σε διάστημα ενός μηνός περίπου.

Αναλυτικότερα, η μετοχή της Hewlett Packard κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 9%, βαρύνοντας σήμερα το σύνολο της αγοράς και ιδιαίτερα τον Dow στον οποίο συμμετέχει. Την πτώση της HP ακολούθησαν μεταξύ άλλων οι Intel, Microsoft και Dell.

Στον αντίποδα κέρδη της τάξεως του 15% σημείωσε η μετοχή της Network Appliance, της κατασκευάστριας εταιρίας συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων ωθούμενη από τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου διεύρυνση των κερδών της στο δ’ οικονομικό τρίμηνο. Επιπροσθέτως, η CSFB αύξησε την δωδεκάμηνη τιμή- στόxο για τη μετοχή στα 16 δολ. από τα 12 δολ. ενώ αναθεώρησε θετικά και τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2004.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο δεν υπήρξαν σήμερα σημαντικές ανακοινώσεις, ενώ αύριο αναμένονται τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας και ο δείκτης Philadelphia Fed.

Στην Ευρώπη, αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν σήμερα η Allianz και ο χρηματοοικονομικός κλάδος, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της εταιρίας σε ”underperform” από ”inline”.

Εξάλλου, αρνητικά συνεισέφεραν στο κλίμα και η συρρίκνωση της γαλλικής οικονομίας στο β’ τρίμηνο, η οποία φέρνει, σύμφωνα με τους αναλυτές, την Ευρωζώνη στο χείλος της ύφεσης.

Στις 4.217,40 μονάδες και το -0,79% διαμορφώθηκε ο FTSE στο Λονδίνο, ενώ ο CAC στο Παρίσι κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,92%, στις 3.280 μονάδες. Ο DAX κατέγραψε οριακές απώλειες της τάξεως του 0,09%, στις 3.501,23 μονάδες.

Στις 9.397,51 μονάδες και το -0,33% διαμορφώθηκε ο Dow. Στις 1.760,54 και το -0,03% βρέθηκε ο Nasdaq. Απώλειες 0,20% για τον S&P, στις 1.000,30 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v