Ο Nasdaq οδήγησε την άνοδο στη Wall

Τα κέρδη των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου κατόρθωσαν να ”σηκώσουν” την αμερικανική αγορά που κινούνταν σε αρνητικό επίπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης, εξαιτίας των απωλειών της Home Depot αλλά και του μπαράζ επιθέσεων σε Βαγδάτη και Ιερουσαλήμ.

Τα κέρδη των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου κατόρθωσαν να ”σηκώσουν” την αμερικανική αγορά που κινούνταν σε αρνητικό επίπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης, εξαιτίας των απωλειών της Home Depot αλλά και του μπαράζ επιθέσεων σε Βαγδάτη και Ιερουσαλήμ.

Η έκρηξη αρχικά στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βαγδάτη δημιούργησαν νευρικότητα στην αμερικανική αγορά και ιδίως στον Dow Jones, ενώ το κλίμα επιδεινώθηκε ύστερα και από την βομβιστική επίθεση εναντίον λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν υποχώρησε στο 90,2 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, από το 90,9 του προηγουμένου μήνα και ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 91,5, στοιχείο που λειτούργησε αρνητικά για την αγορά.

Αντίθετα, οι νέες κατοικίες κατέγραψαν άνοδο 1,5% διαμορφούμενες στα 1,87 εκατ. τον Ιούλιο, επίπεδο που αποτελεί υψηλό 17 ετών, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για υποχώρηση στα 1,79 εκατ.

Η Home Depot κατέγραψε απώλειες 5% παρά την ανακοίνωση των κερδών του δευτέρου τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Άνοδο κατά 0,6% σημείωσε η ανταγωνιστική της Lowe’s, διευρύνοντας τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης.

Κατά 10% ενισχύθηκαν οι μετοχές της εταιρίας λιανικής Staples, καθώς τα κέρδη της για το β΄ τρίμηνο σημείωσαν άνοδο που υπερέβη τις προσδοκίες της αγοράς.

Την άνοδο στο Nasdaq οδήγησαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από την αναβάθμιση των εταιριών hardware σε equal weight από την Merrill Lynch, ενώ διατήρησε τη σύσταση overweight για τις εταιρίες εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας και Διαδικτύου.

Κατά 10% ενισχύθηκαν και οι μετοχές της Broadcom, ύστερα από τη θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου. Περί το 5% αυξήθηκε και η Advanced Micro Devices.

H Εθνική σημείωσε κέρδη 2,47% στα 4,15 δολάρια, ενώ αντίθετα με πτώση 0,62% και 0,15% αντίστοιχα έκλεισαν οι ΟΤΕ και 3Ε στα 6,46 και 19,41 δολάρια.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφώθηκε στις 4250,8 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,80% ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,29% στις 3310,70 μονάδες. Ο DAX ενισχύεται περί το 0,92% στις 3539,61 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,17% στις 9428,90 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq ενισχύθηκε περί το 1,24% στις 1760,99 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,26% στις 1002,34 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v