Πιέσεις στη Wall από την υποχώρηση του Μίσιγκαν

Η υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν εξανεμίζει μέρος των αρχικών κερδών που κατέγραφε η Wall Street, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της Home Depot, αλλά και τα ικανοποιητικά στοιχεία για την έναρξη νέων κατοικιών.

Η υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν εξανεμίζει μέρος των αρχικών κερδών που κατέγραφε η Wall Street ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της Home Depot αλλά και τα ικανοποιητικά στοιχεία για την έναρξη νέων κατοικιών.

Ειδικότερα, οι νέες κατοικίες αυξήθηκαν στα 1,87 εκατ. τον Ιούλιο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στα 1,79 εκατ.

Εξάλλου, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν, η ανακοίνωση του οποίου είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε λόγω των προβλημάτων που ανέκυψαν με το blackout, υποχώρησε στο 90,2 τον Αύγουστο από το 90,9 του Ιουλίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στα 91,5.

Θετική επίδραση έχει και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Home Depot, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 56 σεντς ανά μετοχή έναντι των 50 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 54 σεντς.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κινήθηκαν και τα κέρδη της λιανικής Staples, που διαμορφώθηκαν στα 18 σεντς ανά μετοχή. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 13 σεντς.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα της Hewlett-Packard για το δεύτερο τρίμηνο, μετά τη λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 9396,75 μονάδες με απώλειες 0,17% ενώ και ο S&P σημειώνει πτώση 0,11% στις 998,64 μονάδες. Κέρδη 0,17% καταγράφει ο Nasdaq, στις 1742,64 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v