Οι αποδόσεις των ομολόγων πίεσαν τη Wall

Η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου κοντά στα υψηλά έτους οδήγησε σε απώλειες τον Dow, με τη θετική έκπληξη από τις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου να μην καταφέρνει να λειτουργήσει ως ”ανάχωμα” κατά των πιέσεων. Ήπια αποκόμιση κερδών σε Παρίσι και Λονδίνο- τεχνολογικά κέρδη για DAX.

Η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου κοντά στα υψηλά έτους οδήγησε σε απώλειες τον Dow, ενώ η θετική έκπληξη από τις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως ”ανάχωμα” κατά των πιέσεων.

Καλύτερη η εικόνα στον Nasdaq, ο οποίος στηρίχθηκε από τα καλά αποτελέσματα της Apllied Materials.

Αναλυτικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανήλθε στο 4,535%, οριακά χαμηλότερα από το υψηλό έτους της 1ης Αυγούστου (4,59%). Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η άνοδος στην απόδοση των ομολόγων θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη καθώς θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού. Εξάλλου, ελλοχεύει και ο κίνδυνος εκροών κεφαλαίων από την χρηματιστηριακή αγορά προς αυτή των ομολόγων, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Η άνοδος στην απόδοση των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων ομολογιακών τίτλων επιβάρυνε και τις αναχρηματοδοτήσεις στεγαστικών δανείων, με τις αιτήσεις για ενυπόθηκα δάνεια να υποχωρούν κατά 16,1% για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Αυγούστου.

Σε εταιρικό επίπεδο, απώλειες της τάξεως του 0,7% κατέγραψε η μετοχή της Wal- Mart, υποχωρώντας από τα υψηλά 52 εβδομάδων που βρέθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, και παρά τα θετικά αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο.

Πιέσεις δέχτηκαν οι τίτλοι των φαρμακευτικών εταιριών, μετά την είδηση ότι η ευρωπαϊκή τους ανταγωνίστρια AstraZeneca πήρε την έγκριση των αρμόδιων αρχών για την κυκλοφορία στις ΗΠΑ του φαρμάκου της κατά της χοληστερίνηςCrestor.

Κέρδη της τάξεως του 2,5% κατέγραψε η εταιρία κατασκευής ημιαγωγών Applied Materials, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των προβλέψεων κερδών για το γ’ οικονομικό τρίμηνο, εξαιρουμένων των έκτακτων χρεώσεων. Η εταιρία προέβη και σε θετικές προβλέψεις για την αύξηση της ζήτησης για τον τομέα της πληροφορικής.

Σε Παρίσι και Λονδίνο, οι επενδυτές άντλησαν αφορμή από την υποχώρηση των δεικτών στη Wall για να αποκομίσουν τα κέρδη που κατέγραψαν τόσο χθες όσο και ενδοσυνεδριακά. Έτσι, ο FTSE έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,12%, στις 4.180,70 μονάδες και ο CAC κατά 0,01%, στις 3.208,06.

Αυτόνομα κινήθηκε η Φρανκφούρτη, με το ενδιαφέρον για τίτλους του τεχνολογικού κλάδου να στέλνει τον DAX κατά 0,51% υψηλότερα και στις 3.398,89 μονάδες.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 3,98 δολάρια με κέρδη 0,15%, ενώ και ο ΟΤΕ κατέγραψε άνοδο 1,10% στα 6,50 δολάρια. Υποχώρηση της τάξεως του 2,1% κατέγραψε η 3Ε, στα 18,20 δολάρια.

Στις 9.272,18 μονάδες και το -0,41% διαμορφώθηκε ο Dow. Ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,02%, στις 1.686,59 μονάδες.

Στις 984,02 και το -0,64% βρέθηκε ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v