Wall: Καλοδεχούμενη η (μη) παρέμβαση της Fed

Καθώς η ανακοίνωση της Fed τόσο για τα επιτόκια όσο και για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας δεν εξέπληξε τους επενδυτές, η αμερικανική αγορά κινήθηκε υψηλότερα, ιδιαίτερα προς το τέλος της συνεδρίασης. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση και οι ευρωαγορές.

Με κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η Wall Street, καθώς η ανακοίνωση της Fed τόσο για τα επιτόκια όσο και για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, δεν εξέπληξε τους επενδυτές. Υψηλότερα κινήθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η αγορά είχε σχεδόν προεξοφλήσει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στο 1%. Τα σχόλια που ακολούθησαν την απόφαση και έκαναν λόγο για διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού, δεν εξέπληξαν τους επενδυτές.

Λίγες είναι οι εταιρίες που ”έκλεψαν” την προσοχή των επενδυτών, και κυρίως από τον κλάδο της λιανικής. Ειδικότερα, η JC Penney υποχώρησε περί το 2% ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών ύψους 2 σεντς ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο.

Κέρδη κατέγραψε η May Department Stores, μητρική της Lord & Taylor, καθώς παρά την πτώση, τα αποτελέσματά της υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην άνοδο της αγοράς συνέβαλλαν και οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, με την American Express να ενισχύεται κατά 2%, την JP Morgan Chase να καταγράφει άνοδο 1%, και την Citigroup να ακολουθεί με αντίστοιχο ποσοστό.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 3,95 δολάρια με κέρδη 0,51%, ενώ και ο ΟΤΕ κατέγραψε άνοδο 3,55% στα 6,41 δολάρια. Περί το 0,05% ενισχύθηκε και η 3Ε, στα 18,60 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,01% στις 9310,06 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq κέρδισε 1,53% στις 1687,01 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε κέρδη 1,0% στις 990,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v