Υψηλότερα στοχεύει η Wall

Παρά την έλλειψη σημαντικών μακροοικονομικών και εταιρικών ειδήσεων, ο Dow όχι μόνο κρατάει τις 9.100 μονάδες στο άνοιγμα, αλλά και διευρύνει τα χθεσινά του κέρδη. Με νέες δυνάμεις εμφανίζεται o Nasdaq, μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Παρά την έλλειψη σήμερα σημαντικών μακροοικονομικών και εταιρικών ειδήσεων, ο Dow όχι μόνο κρατάει τις 9.100 μονάδες αλλά και διευρύνει τα χθεσινά του κέρδη, ενώ με νέες δυνάμεις εμφανίζεται και o Nasdaq, μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Η αμερικανική αγορά επιδόθηκε σε ράλι ανόδου μετά τα χαμηλά της 11ης Μαρτίου, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες οι δείκτες παρουσιάζουν οριακές διακυμάνσεις.

Από την αρχή της εβδομάδας, ο Dow έχει απωλέσει 27 μονάδες περίπου, ενώ ο Nasdaq, μετά τη…σφαλιάρα των αποτελεσμάτων της Cisco νωρίτερα στην εβδομάδα, πρέπει να καταγράψει σήμερα κέρδη 63 μονάδων, για να ”έρθει στα ίσα του” σε επίπεδο εβδομάδας.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, δεν υπάρχουν σήμερα σημαντικές ανακοινώσεις.

Ανοδικά κινείται προς το παρόν η μετοχή της Nvidia, η οποία αν και κατέγραψε αύξηση της κερδοφορίας της μεγαλύτερη απ’ ότι ανέμεναν οι αναλυτές, προειδοποίησε ότι το περιθώριο μικτού κέρδους θα πιεστεί στο , λόγω της αύξησης του τεχνολογικού κόστους.

Πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι της General Motors, καθώς ο πρόεδρος της GM Βορείου Αμερικής, μιλώντας σε αυτοκινητιστικό συνέδριο, δήλωσε ότι το ”αργό” α’ τρίμηνο της εταιρίας θα καταστήσει δύσκολη την αύξηση του μεριδίου της για το 2003.

Μετά τις χθεσινές θετικές εξελίξεις από τις αλυσίδες λιανικών πωλήσεων, η CSFB αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη β’ τριμήνου της GAP, ενώ προχώρησε και σε αύξηση της τιμής- στόχου για τη μετοχή της AnnTaylor. Αμφότεροι οι τίτλοι κινούνται ανοδικά.

Στις 9.152,57 μονάδες και το +0,34% διαμορφώνεται ο Dow. Ο Nasdaq κινείται περί το +0,38% και τις 1.657,71 μονάδες. Στις 977,36 και το +0,39% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v