Σε απόσταση ασφαλείας από τις 9.000 μονάδες ο Dow

Με ”μοχλό” τον χρηματοοικονομικό κλάδο και τη μείωση της απόδοσης των ομολόγων ο Dow κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος, αντιστρέφοντας την αρχική πτωτική τροχιά. Η απογοήτευση για τα αποτελέσματα της Cisco κράτησε τον Nasdaq σε αρνητικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Σημαντικά χαμηλότερα βρέθηκαν οι ευρωαγορές.

Με ”μοχλό” τον χρηματοοικονομικό κλάδο και τη μείωση της απόδοσης των ομολόγων ο Dow κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος, αντιστρέφοντας την αρχική πτωτική τροχιά.

Ωστόσο, η απογοήτευση για τα αποτελέσματα της Cisco κράτησε τον Nasdaq σε αρνητικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σημαντικές ήταν σήμερα οι απώλειες στις ευρωαγορές, που εκτός από τις πιέσεις λόγω Cisco δέχτηκαν και την αρνητική επίδραση από τα αρνητικά αποτελέσματα της Bayer.

Αναλυτικότερα, πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, τόσο στη Wall όσο και στην Ευρώπη προκάλεσαν τα απογοητευτικά, κατά πολλούς όπως αποδείχτηκε επενδυτές, αποτελέσματα τριμήνου της Cisco Systems. Αν και η εταιρία κατάφερε να ”πιάσει” τις προβλέψεις της αγοράς, ωστόσο δεν μπόρεσε να τις ξεπεράσει, γεγονός που σε συνδυασμό με τις υψηλές προσδοκίες των επενδυτών σε ό,τι αφορά τα εταιρικά κέρδη, πίεσε σήμερα τη μετοχή της κατά 4,5% περίπου.

Στην αμερικανική αγορά ομολόγων, σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε για τη δημοπρασία τίτλων 5ετούς ωρίμανσης, καταπραύνοντας σε κάποιο βαθμό τις ανησυχίες που προκαλούν στην αγορά η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού και η πτώση των τιμών των ομολογιακών τίτλων. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου υποχώρησε σήμερα στο 4,30%, από το 4,39% αργά χθες το βράδυ.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος κινήθηκε υψηλότερα σχεδόν στο σύνολό του.

Οι εταιρίες του Dow American Express, Citigroup και Merill Lynch κινήθηκαν ανοδικά κατά πάνω από 2%.

Κατά 1% ανοδικά κινήθηκαν οι τίτλοι της Prudential, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων της CSFB για τα κέρδη του 2003. Επίσης η Merill Lynch, αναβάθμισε την αξιολόγησή της για τη μετοχή της Credit Suisse Group(+3%). Κέρδη κατέγραψαν και οι τίτλοι της Morgan Stanley, μετά την αναβάθμιση της μετοχής της επενδυτικής τράπεζας από τη Smith Barney.

”Χείρα βοηθείας” στον Dow προσέφερε και ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την αναβάθμισή του από τη Lehman Brothers.

Στα 3,98 δολ. και το –0,50% η Εθνική, στα 6,30 δολ. και το –1,56

% ο ΟΤΕ, στα 18,65 και το +0,81% η 3Ε.

Στις 9.061,74 μονάδες και το +0,28% διαμορφώθηκε ο Dow. O Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα κατά 1,24%, στις 1.652,68 μονάδες.

Στις 967,10 και το +0,17% βρέθηκε ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v