Εμμένουν οι πιέσεις στη Wall- κέρδη για ευρωαγορές

Με τους επενδυτές να επικεντρώνουν στα τελευταία δυσμενή στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, η Wall Street συνεχίζει να καταγράφει απώλειες. Αυτόνομη πορεία ακολούθησαν σήμερα οι ευρωαγορές, ωθούμενες από θετικά εταιρικά αποτελέσματα, όπως της Credit Suisse.

Η αγορά εργασίας βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Wall, με τους επενδυτές να ανησυχούν μετά τα τελευταία δυσμενή στοιχεία και τους δείκτες να παραμένουν σε αρνητικό έδαφος.

Εξάλλου, στιγμιαία ήταν η στήριξη που προσέφερε στην αμερικανική αγορά η εκτίναξη του δείκτη υπηρεσιών ISM Ιουλίου στις 65,1 μονάδες από τις 60,6 τον προηγούμενο μήνα και έναντι προβλέψεων για υποχώρηση στις 58 μονάδες των αναλυτών.

Κι’ αυτό γιατί αμέσως μετά ανακοινώθηκαν τα στοιχεία ανεξάρτητου οίκου σύμφωνα με τα οποία οι αμερικανοί εργοδότες ανακοίνωσαν την περικοπή 43% παραπάνω θέσεων εργασίας τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο.

Σε εταιρικό επίπεδο, δεν υπήρχαν σήμερα ανακοινώσεις αποτελεσμάτων ικανές να διαμορφώσουν τάση στην αγορά. Ωστόσο, μετά τη λήξη της συνεδρίασης ανακοινώνει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου η Cisco Systems, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για αύξηση της κερδοφορίας στα 0,15 δολ. ανά μετοχή, από τα 0,14 στην αντίστοιχη περσινή χρήση.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της MetLife, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της εταιρίας στο β’ τρίμηνο. Η Smith Barney αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή σε ”outperform” από ”underperform” μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας.

Πιέσεις περί το 1% δέχονται οι τίτλοι της General Electric, μετά την είδηση ότι ότι η εταιρία πρόκειται να προχωρήσει στην εξαγορά μονάδας της Aegon έναντι 5,4 δισ. δολάρια.

Στην Ευρώπη, το θετικό κλίμα διαμόρφωσαν σήμερα τα θετικά αποτελέσματα των CSFB και της Royal Bank of Scotland.

Ειδικότερα, η Credit Suisse Group ανακοίνωσε κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, τα οποία οφείλονται κατά κύριο λόγο στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής.

Εξάλλου, και η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 31% στο εξάμηνο, στα 1,75 δισ. στερλίνες. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 1,8 δισ. στερλίνες.

Στις 4.121 μονάδες και το +0,51% διαμορφώθηκε ο FTSE. O CAC 40 έκλεισε στις 3.187,61 μονάδες και το +1,45% , ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη στο +0,83% και τις 3.433,69.

Στις 9.128,62 και το -0,62% κινείται αυτή τη στιγμή ο Dow. O δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 1%, στις 1.696,85 μονάδες. Στις 976,13 και το –0,68% βρίσκεται ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v