Τα macro στοιχεία οδήγησαν σε κέρδη τη Wall

Μακριά από τα υψηλά επίπεδα που βρέθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά σε θετικό πάντα έδαφος, έκλεισε η αμερικανική αγορά, ύστερα από την ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η Wall Street, αν και το τελευταίο ημίωρο παρατηρήθηκε αποκόμιση κερδών, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δείκτης Dow Jones διέσπασε στη διάρκεια των συναλλαγών το φράγμα των 9.300 μονάδων, επίπεδο το οποίο είχε αγγίξει και πριν από περίπου ένα μήνα.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό της τάξης του 2,4% στο β΄ τρίμηνο, έναντι του 1,4% πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 1,5%. Τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 388.000, έναντι των εκτιμήσεων για άνοδο στις 400.000.

Εξάλλου, ο δείκτης βιομηχανίας PMI του Σικάγο, σημείωσε άνοδο στο 55,9 τον Ιούλιου από το 52,5 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 53,8.

Μερίδα αναλυτών εμφανίζονται ωστόσο επιφυλακτικοί, σχολιάζοντας ότι δεν πρόκειται για την έναρξη μιας ανοδικής πορείας, καθώς ναι μεν υπάρχει θετική ανταπόκριση στα μακροοικονομικά στοιχεία, ωστόσο θα ακολουθήσουν αρκετές ανακοινώσεις στοιχείων ακόμη τα οποία θα δώσουν και αυτά το δικό τους στίγμα για την αμερικανική οικονομία.

Στην άνοδο της Wall Street συνέβαλλαν και τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς ο μεγαλύτερος πετρελαϊκός όμιλος, ExxonMobil, κατέγραψε κέρδη 62 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 39 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, υπερβαίνοντας κατά 7 σεντς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, στα 87 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν και τα κέρδη της Procter & Gamble, έναντι των 77 σεντς στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα των προσδοκιών της αγοράς.

Στο χορό της ανόδου συμμετείχαν και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τις Cisco Systems, Intel, Sun Microsystems και Microsoft να ενισχύονται περί το 2%.

Ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης, αναμένονται τα αποτελέσματα της Walt Disney, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για υποχώρηση στα 16 σεντς ανά μετοχή, από τα 17 σεντς πέρυσι.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 4,06 δολάρια με απώλειες 0,98%, ο ΟΤΕ στα 6,24 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 1,96%, ενώ η έκλεισε στα 17,75 δολάρια.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,36% στις 9233,45 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε περί το 0,83% στις 1735,14 μονάδες. Ο S&P ενισχύθηκε κατά 0,29% στις 990,31 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v