Ανεπηρέαστη η Wall από τη Μπεζ Βίβλο (update)

Η αχτίδα αισιοδοξίας που ”ανατέλλει” από τη Μπεζ Βίβλο αφήνει ανεπηρέαστη προς το παρόν τη Wall Street, όπου επικρατούν διορθωτικές, πλην όμως ήπιες, τάσεις. Πιέσεις στον Nasdaq από την Intel, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι συγκρατημένα αισιόδοξες εκτιμήσεις της Mπεζ Βίβλου της Fed για τις οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ δεν φαίνεται να ”συγκίνησαν” τους επενδυτές στη Wall, καθώς συνεχίζονται οι συγκρατημένες ρευστοποιήσεις στον τεχνολογικό κλάδο, λόγω των προβλέψεων της Intel, ενώ η ευρύτερη αγορά παραμένει καθηλωμένη στο αρνητικό πρόσημο.

Οι τράπεζες οδήγησαν οριακά υψηλότερα το Λονδίνο, ενώ το Παρίσι κατέγραψε σημαντικά κέρδη, λόγω της Alcatel. Με άνοδο έκλεισε και ο DAX.

Αναλυτικότερα, η μετοχή της Intel έφτανε να υποχωρεί μέχρι και 3%, πριν ανακάμψει οριακά στο –2,5% περίπου, παρασύροντας το σύνολο σχεδόν του κλάδου και βαρύνοντας τους Dow και S&P στους οποίους συμμετέχει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Craig Barret δήλωσε σήμερα ότι οι δαπάνες των εταιριών για επενδύσεις σε τεχνολογία παραμένουν αμετάβλητες έως πτωτικές ενώ προσέθεσε ότι δεν περιμένει να ανακάμψουν σημαντικά μέσα στο επόμενους μήνες.

Την πτώση της Intel ακολουθουν οι IBM (-1,2%), Microsoft (-0,5%) και Cisco Systems (-0,6%).

Σημαντική πτώση (-10%) καταγράφουν οι τίτλοι της Cree Inc., η οποία κατασκευάζει μικροτσιπ για οθόνες υπολογιστών, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το τρέχον τρίμηνο θα διαμορφωθούν στα 0,11 με 0,12 δολ. ανά μετοχή, σημαντικά χαμηλότερα από τα 0,17 δολ. των εκτιμήσεων των αναλυτών της Thomson Financial.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, στις 21:00 ώρα Ελλάδος αναμένεται η ανακοίνωση της ”Μπεζ Βίβλου” της Fed, στην οποία θα δοθούν ενδεικτικά για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας στοιχεία.

Στην Ευρώπη, το Λονδίνο διαμορφώθηκε οριακά υψηλότερα στο +0,10% και τις 4.141,20 μονάδες, ενώ το Παρίσι δέχτηκε την ευεργετική επίδραση της αναβάθμισης της μετοχής της Alcatel από ”sell” σε ”hold” στην οποία προέβη η Deutsche Bank και έκλεισε στο +0,96% και τις 3.172,51

Ο Dax διαμορφώθηκε στις 3.429,03 μονάδες και το +0,03%.

Στις 9.181 μονάδες και το -0,24% διαμορφώνεται ο Dow. O Nasdaq υποχωρεί κατά 0,75%, στις 1.722 μονάδες, ενώ ο S&P βρίσκεται στις 987,3 και το -0,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v