Wall:Πρωταθλήτρια στα κέρδη η μικρή κεφαλαιοποίηση

Αν και τα αποτελέσματα των εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι αυτά που…τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας, οι εταιρίες μικρής κεφαλαιοποίησης της Wall έχουν, με βάση τα μέχρι στιγμής ανακοινωθέντα αποτελέσματα β’ τριμήνου, αυξήσει κατά σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό τα κέρδη τους σε σχέση με τις επιδόσεις των αμερικανικών ”βαρειών χαρτιών”.

Wall:Πρωταθλήτρια στα κέρδη η μικρή κεφαλαιοποίηση
Αν και τα κέρδη των εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι αυτά που …τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων στη Wall μερικά από τα ”μικρότερα” ονόματα καταγράφουν, συγκριτικά, πολύ καλύτερα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Prudential Financial, με περίπου το ένα τρίτο των 1.300 εταιριών μικρής κεφαλαιοποίησης της Wall να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, τα κέρδη για τις εταιρίες αυτής της κατηγορίας έχουν αυξηθεί στο β’ τρίμηνο κατά το διόλου ευκαταφρόνητο 15,8%.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η αύξηση της κερδοφορίας για τις εταιρίες υψηλής κεφαλαιοποίησης του S&P 500 που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αποτελέσματα διαμορφώνεται στο +6,9%.

Αν συνεχιστεί αυτή η τάση θα είναι το δέκατο τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο οι εταιρίες της μικρής κεφαλαιοποίησης καταγράφονται πιο κερδοφόρες από αυτές της μεγάλης.

Εξάλλου, οι εταιρίες με μικρή κεφαλαιοποίηση υπερέχουν και αυτών της μεσαίας, με τις εταιρίες που συμμετέχουν στον δείκτη S&P mid-cap 400 να έχουν, μέχρι τώρα, καταγράψει κατά μέσο όρο αύξηση των κερδών τους κατά 11,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Prudential.

Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης S&P 600 έχει κερδίσει περί το 33,2% από τα χαμηλά της 11ης Μαρτίου, ο S&P mιd-cap 400 29,1% και ο S&P large-cap 500 24,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v