Ρευστοποιήσεις με μέτρο σε Dow, κέρδη για Nasdaq

Η αναβάθμιση των μετοχών των AT&T και Disney και τα θετικά αποτελέσματα της American Express δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τους επενδυτές από την σε περιορισμένη κλίμακα αποκόμιση κερδών, ενώ το ενδιαφέρον για τον κλάδο της βιοτεχνολογίας οδήγησε σε κέρδη τον Nasdaq. Απεναντίας, σημαντικά κέρδη κατέγραψαν σήμερα οι ευρωαγορές, με τον DAX να ξεπερνά τις 3.400 μονάδες.

Η αναβάθμιση των μετοχών των AT&T και Disney και τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της American Express δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τους επενδυτές από την, σε περιορισμένη κλίμακα, αποκόμιση κερδών, κυρίως στα blue chips.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τον κλάδο της βιοτεχνολογίας οδήγησε σε κέρδη τον Nasdaq.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν σήμερα οι ευρωαγορές, με τον DAX να ξεπερνά τις 3.400 μονάδες, ωθούμενες από τα θετικά μακροιοικονομικά στοιχεία και εταρικές ειδήσεις.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, δεν υπήρξαν σήμερα σημαντικά στοιχεία από τις ΗΠΑ.

Αύριο αναμένεται, μετά το άνοιγμα της αγοράς, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιουνίου. Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ β’ τριμήνου, ο δείκτης Chicago PMI και τα στοιχεία για τα προσωπικά εισοδήματα και τις προσωπικές δαπάνες Ιουλίου. Αναλυτές επισημαίνουν ότι τα στοιχεία αυτά θα δείξουν, σε σημαντικό βαθμό, αν όντως η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης ή όχι.

Σε εταιρικό επίπεδο, σημαντικά κέρδη της τάξεως του 7% κατέγραψε η μετοχή της AT&T μετά την αναβάθμισή της από την CSFB σε ”outperform” από ”neutral”.

Κέρδη (3%) σημείωσε και η μετοχή της Walt Disney, που συμμετέχει, όπως και αυτή της AT&T στον Dow. H Soundview Technologies αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε ”ouperform” από ”neutral” ενώ αύξησε και την τιμή στόχο στα 28 δολάρια από τα 17.

Από το μέτωπο των εταιρικών κερδών, τα κέρδη β’ τριμήνου της American Express κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προβλέψεις της Wall. Εντούτοις, η μετοχή της εταιρίας κινήθηκε πτωτικά κατά 0,2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 70% των εταιριών του S&P έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αποτελέσματα, και περί τα 2/3 εξ’ αυτών κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες της Wall.

Στο Nasdaq, κατά 56% ”εκτοξέυτηκε” η μετοχή της βιοτεχνολογικής εταιρίας Oxigene συμπαρασύροντας στην άνοδο το σύνολο σχεδόν του κλάδου, μετά την ανακοίνωσή της ότι η πειραματική της θεραπεία για τον καρκίνο του θυρεοειδούς αναμένεται να λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ.

Οριακές μεταβολές σημείωσαν οι τίτλοι της J.P Morgan (-0,05%) και της Citigroup (-0,4%). Οι δύο επενδυτικές τράπεζες συμφώνησαν να καταβάλουν 255 εκ. δολάρια για να διευθετήσουν την υπόθεση της Enron.

Στην Ευρώπη, ο FTSE έκλεισε στις 4.148 μονάδες και το +0,43%, ο DAX στις 3.417 και το +1,81%, ενώ ο CAC 40 στις 3.164,93 και το +1,79%.

Στις 9.266,51 μονάδες και το -0,19% διαμορφώθηκε ο Dow, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,27%, στις 1.735,34.

Στις 996,52 και το -0,22% έκλεισε ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v