Επικρατούν οι ανοδικές τάσεις στη Wall

Ενισχύεται το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall, με τα τελευταία καλύτερα των προβλέψεων μακροοικονομικά στοιχεία να συμβάλλουν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος. Τα κέρδη του Nasdaq περιορίζει μια σειρά απογοητευτικών προβλέψεων από εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου. Με απώλειες σήμερα οι ευρωαγορές.

Ενισχύεται το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall, με τα τελευταία καλύτερα των προβλέψεων μακροοικονομικά στοιχεία να συμβάλλουν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος.

Αναλυτικότερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 2,1%, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις για +1,2% των αναλυτών. Θετικά ήταν και τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών, καθώς διαμορφώθηκαν στα 1,16 εκ. τον Ιούνιο και έναντι προβλέψεων για 1,11.

Ωστόσο, την αγορά, και ιδιαίτερα τον Nasdaq, βαρύνουν οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον από εταιρίες όπως η JDS Uniphase και η KLA- Tecnor. Αμφότερες οι εταιρίες ανακοίνωσαν στα πλαίσια των αποτελεσμάτων τους β’ τριμήνου ότι περιμένουν υποχώρηση των πωλήσεών τους στο σύνολο του έτους.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Pfizer, που παρά το ζημιογόνο της τρίμηνο (λόγω έκτακτων χρεώσεων που προέκυψαν από την εξαγορά της Pharmacia) κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς.

Στην Ευρώπη, στο -0,44% και τις 4.131,2 μονάδες έκλεισε ο FTSE, στις 3.109,32 και το -0,67% ο CAC 40, και στο -0,67% και τις 3.352,1 ο DAX.

Ο Dow κινείται περί το +0,9% και τις 9.194 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται στο +0,36% και τις 1.707 μονάδες.

Στις 990 και το +0,86% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v