Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street

Επιτυχημένη ήταν τελικά η προσπάθεια ανάκαμψης που επιχειρήθηκε στην αμερικανική αγορά, η οποία κατόρθωσε να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος, με τους επενδυτές ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικοί ύστερα από τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα.

Επιτυχημένη ήταν τελικά η προσπάθεια ανάκαμψης που επιχειρήθηκε στην αμερικανική αγορά, η οποία κατόρθωσε να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος, με τους επενδυτές ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικοί ύστερα από τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, η AOL Time Warner ανακοίνωσε τα κέρδη και τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, ο κολοσσός των media ανακοίνωσε ακόμη ότι η SEC συνεχίζει να ερευνά σειρά ενεργειών που συνδέονται με την America Online και την Bertelsmann, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 7%.

Εξάλλου, η μετοχή της Sun Microsystems υποχώρησε περί το 20%, καθώς τόσο οι πωλήσεις του τετάρτου τριμήνου χρήσης όσο και τα κέρδη ανά μετοχή, ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Θετική πορεία κατά 13% κατέγραψαν οι μετοχές της Amazon.com, ύστερα από την ανακοίνωση των κερδών του τριμήνου, που διαμορφώθηκαν στα 10 σεντς ανά μετοχή, έναντι των ζημιών της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Η Credit Suisse First Boston και η JP Morgan προχώρησαν σε αναβάθμιση της εταιρίας.

Εξάλλου, ζημίες της τάξης των 7 σεντς ανά μετοχή κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο χρήσης η Lucent Technologies, ποσό το οποίο δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναλυτών, ήταν ωστόσο χαμηλότερο σε σχέση με τις ζημίες των 16 σεντς ανά μετοχή πέρυσι.

Η Eastman Kodak ανακοίνωσε ότι για το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της υποχώρησαν στα 39 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 97 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 10%.

Ύστερα από το κλείσιμο της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα των Qualcomm, Electronics Arts και RealNetworks.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με οριακά κέρδη της τάξης του 0,17% στις 4086,5 μονάδες, ενώ αντίθετα ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε απώλειες 0,10% στις 3089,41 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί περί το 0,83% στις 3290,50 μονάδες.

Η Εθνική σημείωσε άνοδο 0,75% στα 4,05 δολάρια ενώ και ο ΟΤΕ κέρδισε 0,34% στα 5,90 δολάρια. Η παρέμεινε στα 17,65 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 9194,31 μονάδες με κέρδη 0,39% ενώ και ο S&P ενισχύθηκε περί το 0,05% στις 988,62 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο περί το 0,77% στις 1719,16 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v