Αύξηση εσόδων και μείωση του χρέους για την AOL

Υψηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της AOL Time Warner για το δεύτερο τρίμηνο, αφού η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε αύξηση εσόδων και κερδών, καθώς και τη μείωση του χρέους της κατά 2 δισ. δολάρια, με τη SEC να έχει ολοκληρώσει τις έρευνές της σε δραστηριότητες της εταιρίας.

Αύξηση εσόδων και μείωση του χρέους για την AOL
Υψηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της AOL Time Warner για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς ανακοίνωσε αύξηση εσόδων και κερδών, καθώς και τη μείωση του χρέους της κατά 2 δισ. δολάρια, με τη SEC να έχει ολοκληρώσει τις έρευνές της σε δραστηριότητες της εταιρίας.

Ειδικότερα, η ιδιοκτήτρια εταιρία του πρακτορείου CNN και CNN Financial ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. δολάρια ή 23 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα της AOL Time Warner αυξήθηκαν στα 10,8 δισ. δολάρια από το ποσό των 10,2 δισ. της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για έσοδα της τάξης των 10,6 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, ο κολοσσός των media ανακοίνωσε ότι κατόρθωσε να περικόψει το χρέος του στα 24,2 δισ. δολάρια, από το ποσό των 26,3 δισ. δολαρίων στο προηγούμενο τρίμηνο.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ρίτσαρντ Πάρσον, έχει δηλώσει πως η μείωση του χρέους αποτελεί βασική προτεραιότητα, υποσχόμενος να περικόψει το χρέος κάτω από τα 20 δισ. μέχρι το επόμενο έτος.

Εξάλλου, στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ακόμη ότι η SEC (Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) συνεχίζει να ερευνά σειρά ενεργειών που συνδέονται με την America Online, καθώς και ότι αποφάνθηκε πως ενέργειες αναφορικά με την America Online και την Bertelsmann δεν ήταν σωστές.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως το προσωπικό της συνεχίζει να θεωρεί πως δεν υπήρχε τίποτε λανθασμένο, τονίζοντας ωστόσο πως είναι πιθανό να αποδειχτεί κάτι τέτοιο ύστερα από τις έρευνες της SEC ή και τις συνομιλίες των αρχών με την AOL.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v