Η Merck ”απογοητεύει” τη Wall

Τα μικτά αποτελέσματα από τη Merck και την 3Μ προσπαθεί να αφομοιώσει η αμερικανική αγορά, κινούμενη πτωτικά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ύστερα από τα κέρδη της Παρασκευής. Άνοδος αντίστοιχη των εκτιμήσεων για το δείκτη των δεικτών.

Πτωτικές τάσεις καταγράφει η αμερικανική αγορά, προσπαθώντας να αφομοιώσει τα μικτά αποτελέσματα από τις 3Μ και Merck. ”Αδιαφόρη” η αγορά στην αναμενόμενη άνοδο του δείκτη των δεικτών.

Ειδικότερα, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 83 σεντς ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο, έναντι των 77 της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Ωστόσο, τα κέρδη ήταν χαμηλότερα κατά 1 σεντς σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η 3Μ ανακοίνωσε αύξηση της κερδοφορίας στο δεύτερο τρίμηνο, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 1.56 δολάρια ανά μετοχή, έναντι του 1,18 δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Παράλληλα, τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδο της τάξης του 0,1% κατέγραψε ο δείκτης των δεικτών τον Ιούνιο, ποσοστό αντίστοιχο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσίαζει και η SBC Communications, καθώς ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συνεργαστεί με την εταιρία παροχής υπηρεσιών δορυφορικής τηλεόρασης, EchoStar.

O δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,50% στις 9141,29 μονάδες, ενώ και ο S&P υποχωρεί περί το 0,49% στις 988,43 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,64% στις 1697,43 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v