Lucent, Ford και Motorola ”πιέζουν” τη Wall

Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν οι δείκτες στη Wall, καθώς τα αρνητικά νέα από εταιρίες όπως η Lucent, Ford και Motorola δείχνουν να επισκιάζουν τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα της Intel και δίνουν μια καλή αφορμή στους επενδυτές για ρευστοποιήσεις. Απώλειες και στις ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν οι δείκτες στη Wall, καθώς τα αρνητικά νέα από εταιρίες όπως η Lucent, Ford και Motorola δείχνουν να επισκιάζουν τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα της Intel και δίνουν μια καλή αφορμή στους επενδυτές για ρευστοποιήσεις.

Αναλυτικότερα, άνοδο της τάξεως του 3,5% καταγράφει η μετοχή της Intel, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να στηρίξει την ευρύτερη αγορά. Επισημαίνεται ότι ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε χθες διπλασιασμό των κερδών της στο β’ τρίμηνο, ξεπερνώντας και τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Lucent ”βυθίστηκε” περί το 12%, καθώς η εταιρία προειδοποίησε ότι δεν θα πετύχει τους στόχους της για το τρέχον οικονομικό έτος, λόγω της μείωσης της ζήτησης στην αγορά προϊόντων ασύρματης διασύνδεσης.

Απώλειες της τάξεως του 5% σημειώνει και η μετοχή της Ford. Τα κέρδη της εταιρίας υποχώρησαν κατά 27% στο β’ τρίμηνο, ενώ προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις της για το τρέχον τρίμηνο θα διαμορφωθούν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχωρεί κατά 4% περίπου, συμπαρασύροντας και αυτή της ανταγωνίστριας General Motors (-2,5%).

Χαμηλότερα κατά 4% περίπου κινείται και η μετοχή της Motorola, καθώς η εταιρία προειδοποίησε στα πλαίσια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ότι δεν θα καταφέρει να ”πιάσει” της προβλέψεις της Wall για το πρώτο τρίμηνο.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, αύξηση της τάξεως του 0,1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο ενώ στο +0,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον ίδιο μήνα και σε μηνιαία βάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η μέτρηση της βιομηχανικής παραγωγής όσο και αυτή του πληθωρισμού επαλήθευσαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η αύξηση του πληθωρισμού είναι η πρώτη μέσα σε τρεις μήνες και απομακρύνει, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η μέτρηση της βιομηχανικής παραγωγής όσο και αυτή του πληθωρισμού επαλήθευσαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις 9.070 μονάδες και το -0,64% διαμορφώνεται ο Dow. Ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,52%, στις 1.744 μονάδες. Στο -0,78% και τις 992 μονάδες ο S&P.

Στην Ευρώπη, ο FTSE έκλεισε στις 4.077 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,62%. Ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στο -0,90% και τις 3.150 μονάδες.

Στις 3.379 μονάδες και το -0,11% συνεχίζει ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v