Ευφορία στη Wall λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων

Η αισιοδοξία των επενδυτών για την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα των Citigroup και Bank of America και τις αναβαθμίσεις των Intel και Johnson & Johnson, μία μέρα πριν ανακοινώσουν τα δικά τους, οδήγησε σε σημαντικά κέρδη τη Wall. Ακόμα πιο θετική η εικόνα στις ευρωαγορές.

Η αισιοδοξία των επενδυτών για την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα των Citigroup και Bank of America και τις αναβαθμίσεις των Intel και Johnson & Johnson, μία μέρα πριν ανακοινώσουν τα δικά τους, οδήγησε σε σημαντικά κέρδη τη Wall.

Η αγορά έφτανε να καταγράφει κέρδη πάνω από το 1,2% και για τους τρεις κύριους δείκτες, τα οποία περιόρισαν οι τάσεις ρευστοποίησης προς το τέλος της συνεδρίασης.

Αναλυτικότερα, τόσο η Citigroup όσο και η Bank of America κατέγραψαν αύξηση της κερδοφορίας τους σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι μετοχές των δύο εταιριών κινήθηκαν ανοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, συμπαρασύροντας στην άνοδο όχι μόνο τον χρηματοιοικονομικό κλάδο αλλά και την ευρύτερη αγορά.

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι τίτλοι της Intel. H Merrill Lynch προχώρησε σε αναβάθμιση της μετοχής της εταιρίας που συμμετέχει στον Dow σε ”buy” από ”neutral”.

Εξάλλου, κέρδη της τάξεως του 2% σημείωσε η μετοχή Johnson & Johnson, ευεργετούμενη από την αναβάθμισή της από τη Bear Stearns σε ”outperform” από ”peer perform”.

Πρόσθετη ώθηση έδωσε στους δείκτες, και ιδιαίτερα στον Nasdaq, η εξαγορά της Overture από τη Yahoo, έναντι 1,63 δισ. δολαρίων. Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, η μετοχή της Overture έφτανε να καταγράφει κέρδη έως και 12%, ενώ σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης η μετοχή της Yahoo (+0,1%).

Οι ανοδικές μετοχές υπερίσχυσαν των καθοδικών σε αναλογία 2 προς 1, τόσο στο NYSE όσο και στο Nasdaq, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τις 30 μετοχές του Dow, οι 25 κατέγραψαν κέρδη.

Στις 9.177,01 μονάδες και το +0,63% διαμορφώθηκε ο Dow. Ο Nasdaq έκλεισε στις 1.754 μονάδες και το +1,21%, ενώ ο S&P στις 1.003,86 και το +0,57%.

Στην Ευρώπη, κέρδη της τάξεως του 1,71% κατέγραψε ο FTSE ανερχόμενος στις 4.127,6 μονάδες, στο +1,66% και τις 3.190,23 μονάδες ανήλθε ο CAC 40, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 3.396,07 και το +2,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v