Υahoo και ανεργία ”πιέζουν” τη Wall

Τα χαμηλότερα των αισιόδοξων προβλέψεων αποτελέσματα β’ τριμήνου της Yahoo και η (μη αναμενόμενη) αύξηση στα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας διαμορφώνουν το έντονα αρνητικό κλίμα στη Wall και παροτρύνουν τους επενδυτές σε συνέχιση της χθεσινής αποκόμισης κερδών.

Τα χαμηλότερα των αισιόδοξων προβλέψεων αποτελέσματα τριμήνου της Yahoo και η μη αναμενόμενη αύξηση στα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας διαμορφώνουν το αρνητικό, προς το παρόν, κλίμα στη Wall και παροτρύνουν τους επενδυτές σε συνέχιση της χθεσινής αποκόμισης κερδών.

Αναλυτικότερα, απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας στις 439.000 αντί της πτώσης στις 420.000 που περίμεναν οι αναλυτές στοιχείο που υποδηλώνει ότι οι αμερικανικές εταιρίες συνεχίζουν να απολύουν εργαζομένους.

Σε εταιρικό επίπεδο, αύξηση της τάξης του 42% κατέγραψαν τα έσοδα της Yahoo στο δεύτερο τρίμηνο, εξέλιξη η οποία απογοήτευσε τους αναλυτές, όπως δηλώνουν στα διεθνή πρακτορεία.

Παρά ταύτα, η εταιρία προχώρησε σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για το σύνολο του έτους.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινείται η μετοχή της PepsiCo Inc., η οποία κατέγραψε για το β’ τρίμηνο αύξηση της κερδοφορίας της κατά 15%, επαληθεύοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνουν σήμερα οι τίτλοι των εταιριών Nike και Converse, μετά την είδηση της εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη έναντι 350 εκατ. δολάρια.

Στις 9.088 μονάδες και το –0,74% διαμορφώνεται ο δείκτης Dow. Ο Nasdaq, κινείται περί το –0,91% και τις 1.731 μονάδες.

Στις 996 μονάδες και το –0,60% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v