Macro και Altria πιέζουν τη Wall

Οι δυσοίωνες προβλέψεις της Morgan Stanley για την Altria και η αναπάντεχη υποχώρηση στα αποθέματα επιχειρήσεων το Μάιο δημιουργούν κλίμα πιέσεων στη Wall με αποτέλεσμα οι επενδυτές να προχωρούν σε αποκόμιση κερδών. Στήριξη προσφέρουν στον Nasdaq οι θετικές προβλέψεις της Cisco Systems. Απώλειες σήμερα για τις ευρωαγορές, λόγω αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Τα δυσοίωνα σχόλια της Morgan Stanley για την Altria, μητρική της Phillip Morris, και η αναπάντεχη υποχώρηση στα αποθέματα επιχειρήσεων το Μάιο έδωσαν αφορμή στους επενδυτές στη Wall για αποκόμιση κερδών. Στήριξη προσφέρουν στον Nasdaq οι θετικές προβλέψεις της Cisco Systems. Απώλειες σήμερα για τις ευρωαγορές.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η αγορά χρειάζεται καινούριες δυνάμεις, μετά το ράλι των τελευταίων μηνών, ενώ δεν αποκλείεται και η αναδιάταξη των χαρτοφυλακίων ενόψει των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου.

Σε μακροιοικονομικό επίπεδο, υποχώρηση της τάξεως του 0,3% κατέγραψαν τα αποθέματα επιχειρήσεων στις ΗΠΑ το Μάιο, έναντι του Απριλίου.

Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,2%.

Πιέσεις περί το 6% δέχεται η μετοχή- σηματωρός για τον Dow της Altria, μητρικής εταιρίας της Phillip Morris.

H Morgan Stanley δήλωσε σήμερα ότι η Altria αντιμετωπίζει δύο πιθανές αρνητικές εξελίξεις, την πιθανή αρνητική απόφαση αμερικανικού εφετείου σχετικά με τη μείωση του ύψους του ομολογιακού της δανείου των 12 δισ. δολ. και την ασθενή αύξηση των πωλήσεων της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μικρές πιέσεις δέχεται (-0,3%) η μετοχή της Microsoft, μετά την απόφασή της να καταργήσει τα stock options ως μέσο επιβράβευσης των εργαζομένων της και να τα αντικαταστήσει με μετοχές.

Στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο προσφέρουν οι προβλέψεις του διευθύνοντος συμβούλου της Cisco Systems που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα της Δανίας για σημαντική ανάκαμψη της αγοράς της πληροφορικής εντός λίγων μηνών.

Στην Ευρώπη, αρνητικά έκλεισαν Παρίσι και Λονδίνο, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη συνεχίζει σε σαφώς αρνητικό έδαφος, καθώς απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Swiss Reinsurance Co. και η Sodexho Alliance SA.

Στις 4.054,7 μονάδες και το –0,46% διαμορφώθηκε ο FTSE στο Λονδίνο. Στο Παρίσι ο CAC 40 βρέθηκε στο –1,20% και τις 3.139,93 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στο –0,63% και τις 3.323 μονάδες.

Ο Dow καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,94%, πιεζόμενος στις 9.135 μονάδες. Στις 1.001 μονάδες και το –0,6% ο S&P.

Ο Nasdaq διαμορφώνεται στο –0,16% και τις 1.743 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v