Microsoft: Σταματά τη χορήγηση stock options

Παύση της πρακτικής χορήγησης stock options σε υπαλλήλους της από το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η Microsoft, ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι τα bonus αυτά θα αντικατασταθούν από παραχωρήσεις μετοχών, οι οποίες θα περνούν στην ιδιοκτησία των υπαλλήλων μετά από 5 έτη.

Microsoft: Σταματά τη χορήγηση stock options
Την παύση της πρακτικής χορήγησης stock options στους υπαλλήλους της από το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η Microsoft.

Τα stock options της Microsoft, αναφέρουν οι Financial Times, κατέστησαν πολλούς από τους υπαλλήλους της εταιρίας ”κυριολεκτικά εκατομμυριούχους από το 1982- έτος εισαγωγής της εταιρίας στο χρηματιστήριο”.

Μόνο το 2000, οι υπάλληλοι της Microsoft μοιράστηκαν 16,3 δισ. δολ. τα οποία προήλθαν από κέρδη των stock options, ενώ ακόμη και πέρσι- χρονιά καταβαράθρωσης των τεχνολογικών μετοχών, τα ”έσοδά τους” έφτασαν τα 5 δισ. δολ.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία του Μπ. Γκαίητς, αντί για stock options στο εξής θα παρέχονται μετοχές, οι οποίες θα έρχονται στην πλήρη ιδιοκτησία των υπαλλήλων μετά από πέντε έτη.

Η κίνηση της εταιρίας εκτιμάται από τους περισσότερους αναλυτές ως εξαιρετικά σημαντική, καθώς τα υπερκέρδη από τα stock options της Microsoft, εκτιμάται ότι οδήγησαν τους υπαλλήλους και άλλων εταιριών στο να ζητήσουν παρόμοια bonus.

Ακόμη, σε μία ακόμη κίνησή της που εκτιμάται ότι ίσως προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα τροποποιήσει τη λογιστική της πρακτική, ώστε παρόμοια bonus να εμφανίζονται ως έξοδα.

Εκτιμάται, ότι αν η εταιρία είχε προχωρήσει στην κίνηση αυτή προ τριετίας, τα λειτουργικά της κέρδη θα εμφανίζονταν λιγότερα κατά 9 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v