Επιφυλακτικότητα μετά το ράλι στη Wall

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές αγορές μια ημέρα ύστερα από το δυναμικό ράλι, με το ενδιαφέρον να παραμένει για άλλη μια συνεδρίαση στις εταιρικές ειδήσεις και ιδιαίτερα στον τεχνολογικό κλάδο.

Νευρικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά ύστερα από τη νέα συμφωνία συγχώνευσης στον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Alcoa μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Στο ενδιαφέρον της αγοράς βρίσκεται για άλλη μια φορά ο τεχνολογικός κλάδος, ύστερα από τη συμφωνία εξαγοράς της Legato Systems από την EMC (εταιρία αποθήκευσης δεδομένων), έναντι του ποσού των 1,3 δισ. δολαρίων.

Μερίδα αναλυτών αναφέρει ακόμη πως εν όψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, χαρακτηριστικό είναι πως δεν υπάρχουν αρνητικές προειδοποιήσεις, στοιχείο που υποδηλώνει ότι οι προσδοκίες για τα κέρδη έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Η Pepsi Bottling ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή του δευτέρου τριμήνου, ανήλθαν στο ποσό των 47 σεντς, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά ένα σεντς.

Εξάλλου, η Alcoa, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής αλουμινίου παγκοσμίως, αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το δέυτερο τρίμηνο μετά τη λήξη της συνεδρίασης, όπου εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει πτώση στα 24 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 27 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Παράλληλα, η Merrill Lynch περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το 2003 και 2004 της Honeywell International, ενώ η Smith Barney μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003 της Eastman Kodak στα 1,40 δολάρια ανά μετοχή έναντι της προηγούμενης εκτίμησης των 1,70 σεντς.

Ανοδική τροχιά καταγράφει ο υγειονομικός κλάδος, καθώς η Merrill Lynch προχώρησε σε αναβάθμιση των εταιριών σε overweight.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,08% στις 9209,74 μονάδες, ενώ και ο S&O σημειώνει απώλειες 0,10% στις 1003,43 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,09% στις 1722,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v