Προσπαθεί για την άνοδο η Wall με βοήθεια από ISM

Προσπάθειες για αντιστροφή του κλίματος καταγράφονται στην αμερικανική αγορά, που φαίνεται να ”ξεχνάει” προς στιγμή τις ανησυχίες για το υψηλό ποσοστό της ανεργίας και τα επιδόματα ανεργίας, ύστερα από την εντυπωσιακή άνοδο του ISM, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, λόγω της αυριανής αργίας της 4ης Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της εντυπωσιακής ανόδου του δείκτη ISM παροχής υπηρεσιών, ενισχύει τις προσπάθειες για ανάκαμψη στην αμερικανική αγορά, που ”πιεζόταν” από τα αρνητικά στοιχεία για την ανεργία και τα επιδόματα.

Επισημαίνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά θα λήξει στις 21:00 ώρα Ελλάδος ενώ αύριο θα παραμείνει κλειστή, λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης ISM (παροχής υπηρεσιών) σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο στο 60,6 τον Ιούνιο από το 54,5 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 55.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε το ποσοστό της ανεργίας σημείωσε άνοδο στο 6,4% τον Ιούνιο έναντι του 6,1% του προηγούμενου μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 6,2%.

Εξάλλου, και τα επιδόματα ανεργίας παρέμειναν πάνω από το επίπεδο των 400.000 για 20η συνεχόμενη εβδομάδα (στις 430.000) σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τις 404.000 της προηγουμένης εβδομάδας. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στις 412.000.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της Siebel Systems, καθώς η εταιρία πληροφορικής ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου αναμένονται στα 2 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και της διοίκησης της εταιρίας. Ωστόσο το consensus των αναλυτών κάνει λόγο για 3 σεντς.

Υψηλές απώλειες κοντά στο 15% καταγράφουν οι μετοχές της Documentum, καθώς η εταιρία πληροφορικής προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου δεν θα πετύχουν τους στόχους των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί περί το 0,23% στις 9121,69 μονάδες, ενώ και ο S&P σημειώνει πτώση 0,15% στις 992,24 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,05% στις 1677,86 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v