Θετικό ”γύρισμα” επιχειρεί η Wall (update)

Την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και την καταγραφή κερδών επιχειρεί και μέχρι στιγμής καταφέρνει η Wall, μετά την υποχώρηση των δεικτών που προκάλεσαν τα απογοητευτικά στοιχεία για το δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας ISM και τις κατασκευαστικές δαπάνες. Σημαντική υποχώρηση στις ευρωαγορές.

Την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και την καταγραφή κερδών επιχειρεί και μέχρι στιγμής καταφέρνει η Wall, μετά την υποχώρηση των δεικτών που προκάλεσαν τα στοιχεία για το δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας ISM και τις κατασκευαστικές δαπάνες.

Αναλυτικότερα, στις 49,8 μονάδες από τις 49,4 του Μαΐου διαμορφώθηκε ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας ISM στις ΗΠΑ, έναντι προβλέψεων για άνοδο στις 51 μονάδες των αναλυτών.

Εξάλλου, οι κατασκευαστικές δαπάνες Μαΐου υποχώρησαν κατά 1,7%, παρά τις προβλέψεις για αύξηση κατά 0,3%.

Στις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες συγκαταλέγονται οι τίτλοι της Sun Microsystems (-2%), της Applied Materials (-1,5%) και της Caterpillar (-3,8%).

Πιέσεις στον ευρύτερο κλάδο της βιοτεχνολογίας προκάλεσαν οι σημαντικές απώλειες της τάξεως του 12% της μετοχής της Millenium Pharmaceuticals, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τη Johnson & Johnson για την προώθηση του άρτι εγκριθέντος από τις αρμόδιες αρχές αντικαρκινικού της φαρμάκου.

Στο +0,05% και τις 8.987 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow. O Nasdaq καταγράφει κέρδη περί το 0,40%, στις 1.630 μονάδες.

Στο +0,23% και τις 976 μονάδες ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v