Ο PMI οδηγεί τον Dow στις 9.000 (update)

Η δεύτερη ανάγνωση των στοιχείων του δείκτη PMI, αλλά και το γεγονός ότι στη σημερινή συνεδρίαση κλείνει ένα θετικό από απόψεως αποδόσεων εξάμηνο αποτελούν αφορμή για τον περιορισμό των αρχικών κερδών στην αμερικανική αγορά και ωθούν το Dow κάτω από τις 9.000 μονάδες.

Η χαμηλότερη των προσδοκιών άνοδος του δείκτη PMI του Σικάγο, εντείνει την νευρικότητα στην αμερικανική αγορά που χάνει τα αρχικά κέρδη, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του τριμήνου.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI του Σικάγο σημείωσε άνοδο στο 52,5 τον Ιούνιο από το 52,2 του προηγουμένου μήνα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο στο 53. Ωστόσο, θετικό παραμένει το γεγονός πως ο δείκτης εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το 50, επίπεδο που υποδηλώνει ανάπτυξη.

Κέρδη περί το 3% καταγράφει η μετοχή της Intel, ύστερα από την υποβάθμισή της σε outperform από neutral, από την Salomon Smith Barney.

Παράλληλα, το αρνητικό κλίμα επιτείνει η πορεία των μετοχών του αεροπορικού και βιοτεχνολογικού κλάδου, ενώ τις υψηλότερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της McDonalds, της American Express και της DuPont.

Στέλεχος της New Millennium Advisors αναφέρει ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν το ισχυρότερο των τριών-τεσσάρων τελευταίων ετών, σχολιάζοντας ως φυσική την ρευστοποίηση κερδών της προηγούμενης εβδομάδας.

Μερίδα αναλυτών εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι τόσο η οικονομία όσο και τα εταιρικά κέρδη θα αρχίσουν να ανακάμπτουν, ύστερα μάλιστα και από την τελευταία μείωση των επιτοκίων από τη Fed, γεγονός που θεωρούν ότι θα ενισχύσει το οικονομικό κλίμα.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9038,20 μονάδες με κέρδη 0,60%, ενώ και ο S&P σημειώνει άνοδο κατά 0,43% στις 980,45 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,40% στις 1631,48 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v