”Κοκκίνισε” η Wall ακούγοντας τα...σχόλια της Fed

Έντονα αρνητική υποδοχή επιφύλαξε η Wall στις προσεκτικά διατυπωμένες ανησυχίες της Fed για την αμερικανική οικονομία, οι οποίες συνόδευσαν τη μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%. Οι δείκτες απώλεσαν τα αρχικά κέρδη που είχαν προκαλέσει οι θετικές ειδήσεις για τις νέες κατοικίες και τα αποτελέσματα της Goldman Sachs και έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος. Πτωτικά κινήθηκε και το ευρώ.

Έντονα αρνητική υποδοχή επιφύλαξε η Wall στις προσεκτικά διατυπωμένες ανησυχίες της Fed για την αμερικανική οικονομία, οι οποίες συνόδευσαν τη μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%. Οι δείκτες απώλεσαν τα αρχικά κέρδη που είχαν προκαλέσει οι θετικές ειδήσεις για τις νέες κατοικίες και τα αποτελέσματα της Goldman Sachs και έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της μείωσης των επιτοκίων, ο Dow έφτασε να υποχωρεί κατά 40 μονάδες από τα επίπεδα πριν από αυτή, ο S&P κατά 10 μονάδες και ο Nasdaq κατά 5 μονάδες.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η μείωση κατά 0,25% είχε ήδη προεξοφληθεί από την αγορά, ενώ μη μειώνοντας τα επιτόκια κατά 0,50%, που ήταν η άλλη εκδοχή, η Fed διατηρεί την ευχέρεια της να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, αν το κρίνει αναγκαίο.

Νωρίτερα, η ανακοίνωση των στοιχείων για τις νέες κατοικίες διέψευσε θετικά τους αναλυτές καθώς οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν στα 1,16 εκατ. σε ετήσια βάση και έναντι προβλέψεων για 1,040 εκατ.

Στον αντίποδα, απροσδόκητη πτώση κατά 0,3% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Μάιο στις ΗΠΑ, καθώς υποχώρησε η ζήτηση για αυτοκίνητα, υπολογιστές και είδη μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 1%.

Σε εταιρικό επίπεδο, τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Goldman Sachs οδήγησαν σε κέρδη 2% τη μετοχή της επενδυτικής τράπεζας.

Η αμερικανική εταιρία κατέγραψε για το β’ οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου κέρδη 695 εκ. δολάρια, ή 1,36 δολ. ανά μετοχή, έναντι κερδών 1,06 δολ. ανά μετοχή στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι πιο αισιόδοξες των προβλέψεων των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 1,27 δολ. ανά μετοχή, με το consensus να διαμορφώνεται στα 1,19 δολάρια ανά μετοχή

Στις 9.011,53 μονάδες διαμορφώθηκε ο Dow, καταγράφοντας απώλειες 1,08%. Ο Nasdaq διαμορφώθηκε στο -0,19% και τις 1.602 μονάδες.

Στις 975,36 μονάδες και το -0,82% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v