”Ανάσα εμπιστοσύνης” στη Wall (update)

Αφορμή από την θετική διάψευση των εκτιμήσεων των αναλυτών για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, αντλούν οι επενδυτές και οδηγούν το Dow Jones σε θετικό έδαφος, ενώ σε αρνητικό παραμένει ο Nasdaq. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η αυριανή ανακοίνωση των επιτοκίων από τη Fed, ενώ πρόσθετη ώθηση προσφέρουν τα ευοίωνα αποτελέσματα της FedEx.

Αφορμή από την θετική διάψευση των εκτιμήσεων των αναλυτών για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, αντλούν οι επενδυτές και οδηγούν τη Wall σε θετικό έδαφος. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η αυριανή ανακοίνωση των επιτοκίων από τη Fed, ενώ πρόσθετη ώθηση προσφέρουν τα ευοίωνα αποτελέσματα της FedEx.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, υποχώρησε οριακά στις 83,5 μονάδες από τις 83,6 της αναθεωρημένης μέτρησης του Μαΐου. Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη υποχώρηση του δείκτη, στις 82,4 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τα βασικά επιτόκια που θα ανακοινωθούν αύριο από τη Fed, μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής της επιτροπής, θεωρείται σχεδόν βέβαιη μια μείωσή τους κατά 0,25%, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και μείωση των επιτοκίων κατά 0,50%.

Επισημαίνεται ότι η σχεδόν βέβαιη μείωση των επιτοκίων θα είναι η 13η από τις αρχές του 2001.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της FedEx, η οποία κατέγραψε για το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο κέρδη ύψους 280 εκ. δολαρίων ή 0,92 δολ. ανά μετοχή, από τα 236 εκ. δολάρια στην αντίστοιχη περσινή περίοδο και έναντι προβλέψεων για κέρδη 0,90 δολ. των αναλυτών.

Στα πλαίσια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η FedEx εμφανίστηκε ωστόσο απαισιόδοξη για την βραχυπρόθεσμη πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς προέβλεψε ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ για το τρέχον τρίμηνο ”θα παραμείνει ασθενής”.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσουν σήμερα οι τίτλοι των Oracle και Peoplesoft, των δύο πρωταγωνιστριών του…σήριαλ εξαγοράς

Όπως έγινε γνωστό, Εκπρόσωποι εισαγγελιών από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, θα συζητήσουν σήμερα τις ανησυχίες τους σχετικά με την επιθετική εξαγορά που κατέθεσε η Oracle για την PeopleSoft, λόγω πιθανής παραβίασης των αρχών ανταγωνισμού.

Στις 9.120 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow, καταγράφοντας κέρδη 0,50%. Ο δείκτης Nasdaq κινείται περί το +0,25% και τις 1.618 μονάδες.

Στο +0,27% και τις 985,35 μονάδες ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v