Με το βλέμμα στα επιτόκια η Wall

Διστακτική εμφανίζεται στο άνοιγμα η Wall, καθώς οι επενδυτές διατηρούν, προς το παρόν, στάση αναμονής πριν την έναρξη της αυριανής διήμερης συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια. Πιέσεις ασκούνται στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης της Biogen με την IDEC.

Διστακτική εμφανίζεται η Wall, με τους επενδυτές να κρατούν, προς το παρόν, στάση αναμονής πριν την έναρξη της αυριανής διήμερης συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια. Πιέσεις ασκούνται στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης της Biogen με την IDEC.

Η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμούν ότι η Fed θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%, στο 1%, ενώ λίγοι είναι αυτοί που κλίνουν προς μια μείωση κατά 0,50%.

Το όποιο ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στον κλάδο των βιοτεχνολογιών, μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης της IDEC Pharmaceuticals με την IDEC.

Στα πλαίσια του deal, οι μέτοχοι της Biogen θα πάρουν 1,15 μετοχές της IDEC, με premium που ανέρχεται σε μόλις 2% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής για τις μετοχές της Biogen. Το ποσοστό αυτό είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, ιδιαίτερα μικρό.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Apple Computers, καθώς η εταιρία πρόκειται να ανακοινώσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα και καινούριους επεξεργαστές για τους υπολογιστές της.

Ο Dow κινείται στο –0,60% και τις 9,139,31 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq διαμορφώνεται στο –0,42% και τις 1.637 μονάδες.

Στις 99,4 μονάδες και το –0,53% ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v