Οριακές οι μεταβολές στο κλείσιμο για τη Wall

Με οριακές μεταβολές έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να διατηρείται σε θετικό έδαφος, δεχόμενος στήριξη από τα κέρδη της General Motors, ενώ ο Nasdaq δεν κατόρθωσε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα από τις απώλειες μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Τα κέρδη της General Motors κατόρθωσαν να διατηρήσουν τον Dow Jones σε θετικό έδαφος, ενώ αντίθετα ο Nasdaq ”υπέκυψε” στις πιέσεις μεμονωμένων μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Ωστόσο, παρά τις οριακές σημερινές και τις υψηλότερες χθεσινές απώλειες, και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με κέρδη την εβδομάδα.

Εξάλλου, σήμερα είναι ημέρα ταυτόχρονης λήξης των δικαιωμάτων, των δικαιωματικών προθεσμιακών συμφωνιών, των προθεσμιακών συμφωνιών και των προθεσμιακών συμφωνιών επί των μετοχών (quadruple-witching), στοιχείο που ”ευνόησε” ακόμη περισσότερο τη νευρικότητα.

Με τις ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων να απουσιάζουν, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μεμονωμένες μετοχές. Κέρδη περί το 2% κατέγραψε η General Motors, με την Prudential να αναβαθμίζει τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε buy από sell.

Περί το 1% ενισχύθηκε και η General Electric, καθώς επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του τρέχοντος τριμήνου. Υψηλότερα έκλεισαν και οι Honeywell και United Technology.

Με απώλειες περί το 4,93% έκλεισε η Εθνική στα 3,47 δολάρια, ενώ και η υποχώρησε κατά 0,89% στα 16,75 δολάρια. Άνοδο 0,83% σημείωσε ο ΟΤΕ στα 3,47 δολάρια. Κατά 17% υποχώρησε και ο Antenna, καθώς η ελληνική εταιρία ζήτησε από την αγορά του Nasdaq να σταματήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στην αμερικανική αγορά.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,23% στις 9200,75 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,22% στις 1645,03 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε στις 995,72 μονάδες με άνοδο 0,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v