”Πράσινος” ο Nasdaq, ρευστοποιήσεις για Dow

Η αύξηση της προσφοράς της Oracle για την εξαγορά της Peoplesoft προκάλεσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές τεχνολογίας και ώθησε τον Nasdaq σε νέο υψηλό 13 μηνών. Dow και S&P ”παραδόθηκαν” στην ήπια αποκόμιση κερδών, ενώ για το 50% περίπου των απωλειών του πρώτου ευθύνεται η πτώση της μετοχής της Kodak κατά 10%, μετά την έκδοση προειδοποίησης.

Η αύξηση της προσφοράς της Oracle για την εξαγορά της Peoplesoft προκάλεσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές τεχνολογίας και ώθησε τον Nasdaq σε νέο υψηλό 13 μηνών. Dow και S&P ”παραδόθηκαν” στην αποκόμιση κερδών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι για το 50% περίπου των απωλειών του πρώτου ευθύνεται η πτώση της μετοχής της Kodak (-10%), μετά την έκδοση προειδοποίησης.

Αναλυτικότερα, έντονα ανοδικά κινήθηκαν τόσο οι τίτλοι της Oracle όσο και της Peoplesoft μετά την ανακοίνωση της πρώτης ότι βελτιώνει την προσφορά της για την εξαγορά της δεύτερης κατά 22%.

Εξάλλου, με κέρδη 5,4% ”έκλεισε” η συνεδρίαση για τη μετοχή της Apple Computer, μετά από την αναβάθμισή της από τη Deutsche Bank σε ”αγορά” από ”διακράτηση”.

Θετική ήταν η συνεδρίαση και για τις καπνοβιομηχανίες, με την Altria Group να καταγράφει κέρδη 2,8% και τη R.J Reynolds να σημειώνει άνοδο 2,9%.

Στον αντίποδα, απώλειες περί το 10% κατέγραψε η μετοχή της Eastman Kodak. Η εταιρία η οποία εξέδωσε προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματά της για το β’ τρίμηνο του έτους δεν θα επαληθεύσουν τις προηγούμενες προβλέψεις της. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι απώλειες της μετοχής της Kodak ήταν υπεύθυνες για το 50% των απωλειών του Dow.

Στον χρηματοοικονομικό κλάδο, πτωτικά κινήθηκαν και οι τίτλοι της Morgan Stanley, τα κέρδη της οποίας για το β’ οικονομικό τρίμηνο σημείωσαν πτώση κατά 25%, και κυμάνθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Ωστόσο, η Bearn Stearns εξέπληξε ευχάριστα την αγορά και η μετοχή της συγκέντρωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς ανακοίνωσε για το οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 31/3 κέρδη 2,02 δολ. ανά μετοχή έναντι προβλέψεων για κέρδη 1,72 δολ.

Στο +2,73% και τα 3,73 δολάρια η Εθνική. Ο ΟΤΕ διαμορφώθηκε στα 6.07 δολάρια (-2,88%). Η 3Ε κατέγραψε κέρδη 1,52%, στα 16,75 δολάρια.

Στις 9.293,73 μονάδες διαμορφώθηκε o Dow, καταγράφοντας απώλειες 0,31%. Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,53%, στις 1.677,23 μονάδες.

Στις 1.010 μονάδες και το -0,16% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v