Με μέτρο η αποκόμιση κερδών στη Wall

Διάθεση για αποκόμιση κερδών, η οποία ομολογουμένως πραγματοποιείται χωρίς εξάρσεις, επιδεικνύουν οι επενδυτές στη Wall Street, αγνοώντας προς το παρόν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αύξηση των νέων κατοικιών και της βιομηχανικής παραγωγής. ”Μαζεύτηκαν” στο κλείσιμο οι ευρωαγορές.

Σε οριακά θετικό έδαφος κινείται η Wall, αντλώντας δυνάμεις από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για αμετάβλητο πληθωρισμό και αύξηση σε νέες κατοικίες και βιομηχανική παραγωγή το Μάιο.

Ωστόσο η αμερικανική αγορά δεν εμφανίζεται, προς το παρόν, διατεθειμένη να ”αντιγράψει” το χθεσινό ράλι ανόδου, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε αποκόμιση μέρους των κερδών τους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ το Μάιο αυξήθηκε κατά 0,1%, ενώ οι αναλυτές την περίμεναν αμετάβλητη.

Επιπροσθέτως, αμετάβλητος παρέμεινε το Μάιο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, έπειτα από υποχώρηση κατά 0,3%τον Απρίλιο και έναντι προβλέψεων για υποχώρηση κατά 0,1%.Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η μη υποχώρηση του πληθωρισμού απομακρύνει, σε κάποιο βαθμό, τους φόβους του αποπληθωρισμού.

Εξάλλου οι νέες κατοικίες στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 1,732 εκ., από τα 1,63 ε. του Μαΐου. Οι αναλυτές ”έβλεπαν” τις νέες κατοικίες το Μάιο στα 1,7 εκ.

Σε εταιρικό επίπεδο, πιέσεις περί το –5% δέχεται η μετοχή της AT&T, καθώς η Merrill Lynch την υποβάθμισε σε ”sell” από ”neutral”.

Στον αντίποδα, κέρδη περί το 2% καταγράφει η μετοχή της Microsoft, μετά την είδηση ότι η πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια δέχτηκε να προβεί σε συμβιβασμό με τον αμερικανικό κολοσσό για υπόθεση παραβίασης του αντιμονοπωλιακού νόμου.

Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται οι μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, μετά την ανακοίνωσή της ότι παρασκεύασε ένα καινούριο φάρμακο που βοηθά στην απεξάρτηση από το κάπνισμα.

Στις 9.328,41 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,1%. Ο δείκτης Nasdaq κινείται περί το +0,15% και τις 1.669 μονάδες.

O S&P διαμορφώνεται στις 1.013 μονάδες και το +0,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v