Αρνητική έκπληξη από δείκτη Michigan στη Wall

H αρνητική έκπληξη που επεφύλαξε για αναλυτές και επενδυτές η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Michigan, δημιουργεί αναταράξεις στη Wall, και επαναφέρει τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας. Ο δείκτης υποχώρησε στις 87,2 μονάδες από 92,1 το Μάιο και έναντι προβλέψεων για άνοδο στο 93,4.

H αρνητική έκπληξη που επιφύλαξε για αναλυτές και επενδυτές η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Michigan, δημιουργεί αναταράξεις στη Wall, και επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Michigan υποχώρησε στις 87,2 μονάδςε από τις 92,1 του Μαΐου, ενώ οι αναλυτές ”έβλεπαν” ενίσχυση του δείκτη στις 93,4.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) κατέγραψε πτώση 0,3% κατέγραψε τον Μάιο έναντι εκτιμήσεων για 0,2%, ενώ το εμπορικό έλλειμμα του Απριλίου συρρικνώθηκε στα 42,3 δισ. δολάρια από τα 43,5 δισ. του Μαρτίου. Οι αναλυτές ”έβλεπαν” το έλλειμμα στα 42 δισ. δολάρια.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Oracle, της οποίας τα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του 31%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η υποβάθμιση της Intel από την Deutsche Bank σε ”διακράτηση” από ”αγορά” οδηγεί τη μετοχή του κολοσσού στον κλάδο της πληροφορικής σε απώλειες.

Στις 9.165 μονάδες κινείται o Dow, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0,35% . Ο Nasdaq διαμορφώνεται στο –0,30% και τις 1.645 μονάδες.

O S&P κινείται περί το –0,32% και τις 992 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v