Κέρδη ουσίας στο κλείσιμο για τη Wall Street

Θετικό παρέμεινε το κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να διατηρεί τις 9.000 μονάδες, ύστερα από τις ”διφορούμενες” εκτιμήσεις της Nokia για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και την άνοδο των μετοχών της Boeing, εξαιτίας της αναβάθμισης από την Banc of America.

Διατήρησε τα κέρδη η αμερικανική αγορά, μία ημέρα μετά τις υψηλές απώλειες που προκάλεσε η προειδοποίηση της Motorola, ωθούμενη κυρίως από την αναβάθμιση της Boeing από την Banc of America.

Ύστερα από τις χθεσινές απαισιόδοξες προβλέψεις της Motorola, οι εκτιμήσεις της Nokia έδωσαν μια πιο ”θετική νότα” αναφορικά με τον κλάδο των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, η φινλανδική εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στο δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να σημειώσουν άνοδο κατά 4%, ποσοστό που αντιστοιχεί στο κατώτατο όριο των προσδοκιών της (4%-12%). Ωστόσο, πιο αισιόδοξη εμφανίστηκε αναφορικά με τα κέρδη ανά μετοχή για την ίδια περίοδο.

Εξάλλου, άνοδο περί το 4% κατέγραψε η Boeing, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Banc of America σε buy από neutral, αυξάνοντας παράλληλα και την τιμή στόχο για την αεροπορική εταιρία.

Αντίθετα, η Banc of America δεν εμφανίστηκε τόσο ”γενναιόδωρη” με τις μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών τις οποίες και υποβάθμισε, με αποτέλεσμα η KLA-Tencor να υποχωρήσει κατά 3%, όπως και η Applied Materials, ενώ Novellus και Lam Research σημείωσαν πτώση 5%.

Ωστόσο, ”βοήθεια” προσέφερε στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου η άνοδος της Siebels, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που έφερε την εταιρία ως επόμενο πιθανό στόχο εξαγοράς, μετά από τις εξελίξεις στον κλάδο της πληροφορικής.

Πτώση κατά 1,88% κατέγραψε η Εθνική στα 3,13 δολάρια, ενώ και ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,82% στα 6,04 δολάρια. Η σημείωσε απώλειες 3,88% στα 16,10 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο της τάξης του 0,83% στις 9054,89 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,48% στις 1627,67 μονάδες. Ο S&P ενισχύθηκε περί το 0,91% στις 984,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v