Motorola και Freddie ”πιέζουν” τη Wall

Το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε με την Freddie Mac, αλλά και η αρνητική προειδοποίηση της Motorola, οδηγούν σε υψηλές απώλειες την αμερικανική αγορά, ύστερα από την ανοδική κίνηση των τελευταίων συνεδριάσεων. Η Motorola οδήγησε χαμηλότερα και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Διευρύνονται οι απώλειες στην αμερικανική αγορά, ύστερα από το ξέσπασμα του σκανδάλου στην Freddie Mac αλλά και την αρνητική προειδοποίηση της Motorola για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου.

Ειδικότερα, η εταιρία χρηματοδότησης ενυπόθηκων δανείων, Freddie Mac, υποχωρεί περί το 14% ύστερα από την αντικατάσταση τριών ηγετικών της στελεχών, εν μέσω ερευνών των εποπτικών αρχών στα λογιστικά αρχεία της εταιρίας για το διάστημα 2000- 2002.

Εξάλλου, κοντά στο 5% ανέρχονται οι απώλειες για την Motorola, καθώς προειδοποίησε ότι τα κέρδη ανά μετοχή αλλά και τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα των προβλέψεων.

Απώλειες περί το 1% καταγράφει και η General Dynamics, καθώς ανακοίνωσε ότι προσέφερε 35 δολάρια για κάθε μετοχή της Veridian. Αντίθετα, οι μετοχές της τελευταίας εκτινάχθηκαν κατά 27%.

Κατά 0,3% υποχωρεί και η Alcoa, καθώς η Merrill Lynch αναβάθμισε την εταιρία σε buy από neutral, ενώ αντίθετα η UBS υποβάθμισε την Alcoa σε reduce από neutral.

Υψηλές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου παροχής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, με τις Sonus, Nortel και ADC Telecom να υποχωρούν κατά 9,5%, 3% και 3,2% αντίστοιχα, ύστερα από την υποβάθμισή τους από τη Lehman Brothers.

Αντίθετα, κέρδη κατά 1,2% σημειώνει η μετοχή της Sun Microsystems, καθώς η Goldman Sachs προχώρησε σε αναβάθμισή της μετοχής της σε in-line από underperform.

O Dow Jones κινείται στις 9013,43 μονάδες με απώλειες 0,54% ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί περί το 1,13% στις 1609,97 μονάδες. Ο S&P σημειώνει πτώση 0,91% στις 978,79 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v