Μείωση προβλέψεων από Motorola, έπεται(;) η Nokia

Tις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου μείωσε σήμερα η Motorola, εξέλιξη την οποία η εταιρία αποδίδει στην εξάπλωση του ιού της άτυπης πνευμονίας στην Ασία και στα αυξημένα αποθέματά της. Εξάλλου, προς τα κάτω αναθεώρηση λόγω του ισχυρού ευρώ ”περιμένουν” οι αναλυτές από τη Nokia αύριο.

Μείωση προβλέψεων από Motorola, έπεται(;) η Nokia
Τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου μείωσε η Motorola, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, εξέλιξη την οποία η εταιρία αποδίδει στην εξάπλωση του ιού της άτυπης πνευμονίας στην Ασία και στα αυξημένα αποθέματά της.

Η εταιρία αναμένει ότι, εξαιρουμένων των έκτακτων δαπανών, δεν θα καταγράψει κέρδη, ενώ αρχικώς προέβλεπε ότι θα είχε κέρδη 3-5 σεντς ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν στα 6-6,2 δισ. δολάρια. Στις 13 Μαΐου η εταιρία προέβλεπε ότι θα είχε πωλήσεις μεταξύ 6,4 δισ. δολαρίων και 6,6 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Motorola στο άκουσμα της είδησης υποχώρησαν έως και κατά 7,9% στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας, ενώ την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχώρησαν κατά 28 σεντς, στα 8,89 δολάρια.

Εξάλλου, τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις στο 2003 θα ανακοινώσει αύριο το απόγευμα η Nokia.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η φινλανδική εταιρία θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις στο τρέχον έτος, επικαλούμενη την ισχυροποίηση του ευρώ, σε συνδυασμό και με τη μείωση της ζήτησης στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v