Τα αρνητικά macro διατηρούν την πτώση στη Wall

Αρνητικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά ύστερα από τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τις βιομηχανικές παραγγελίες, ενώ οι απώλειες της Intel πιέζουν το Nasdaq και τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Πτωτικά κινείται η αμερικανική αγορά ύστερα και από τα αρνητικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας αλλά και τις βιομηχανικές παραγγελίες, ενώ πιέσεις δέχεται ο Nasdaq από τις απώλειες της Intel.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τα επιδόματα εκτινάχθηκαν στις 442.000 από τις 426.000 της προηγούμενης εβδομάδας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση του αριθμού στις 421.000.

Επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση άνω των 400.000, αποτελεί ένδειξη της αδύναμης αγοράς εργασίας. Παράλληλα, λίγο ύστερα από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοίνωθηκαν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες του Απριλίου που κατέγραψαν πτώση 2,9% έναντι των εκτιμήσεων για 1,8%.

Εξάλλου, εντός της ημέρας η ΕΚΤ μείωσε τα βασικά επιτόκια της ευρωζώνης κατά 0,5%, στο 2%, επαληθεύοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Οι ίδιοι προβλέπουν ότι στην συνεδρίασή της σε ένα μήνα

θα προβεί σε μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,25%

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι μετοχές των εταιριών Martha Stewart και Altera, ενώ αντίθετα η Wal Mart Stores ενισχύεται ύστερα από την ανακοίνωση των πωλήσεών της για το Μάιο. Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι των Genetech και PeopleSoft.

O Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,52% στις 8992,08 μονάδες ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,63% στις 1624,39 μονάδες. Πτώση περί το 0,34% καταγράφει ο S&P στις 982,85 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v