”Μάχεται” με τις 9.000 μονάδες ο Dow Jones

Και... το ράλι καλά κρατεί στη Wall, με τον Dow Jones μάλιστα να σκαρφαλώνει (και πάλι) στις 9.000 μονάδες, ύστερα και από τα νέα θετικά macro αναφορικά με την άνοδο του δείκτη παροχής υπηρεσιών ISM. Σε θετικό έδαφος έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

Υψηλά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων για το δείκτη παροχής υπηρεσιών ISM, με τον Dow Jones να ”φλερτάρει” με τις 9.000 μονάδες.

Οι ειδήσεις που οδηγούν την αμερικανική αγορά σε άνοδο αφορούν στο δείκτη ISM και την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων άνοδο στο 54,5 το Μάιο έναντι του 50,7 του προηγουμένου μήνα. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο στο 52.

Κέρδη περί το 4% καταγράφουν οι μετοχές της Walt Disney, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με την κίνηση των επισκεπτών στα ψυχαγωγικά πάρκα της Disney, ενώ και η Credit Suisse First Boston αύξησε την τιμή στόχο για την εταιρία στα 27 από τα 23 δολάρια.

Υψηλή άνοδο περί το 20% σημειώνει και η American Airlines, ύστερα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Goldman Sachs για τον αεροπορικό κλάδο.

Αντίθετα, περί το 3% υποχωρεί η μετοχή της DaimlerChrysler, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του έτους, ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών ύψους 1,7 δισ. δολαρίων στην μονάδα της στις ΗΠΑ, Chrysler.

Η JP Morgan περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2003 και 2004 της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ και η Credit Suisse First Boston περιέκοψε την τιμή στόχο για την DaimlerChrysler.

O Dow Jones κινείται στις 9010,06 μονάδες με άνοδο 0,98% ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 1,28% στις 1624,14 μονάδες. Ο δείκτης S&P καταγράφει κέρδη 1,14% στις 982,62.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v