Daimler Chrysler: Ζοφερές προβλέψεις για το μέλλον

H Daimler Chrysler AG εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία η μονάδα της στις ΗΠΑ θα παρουσιάσει κέρδη ύψους 1 δισ. ευρώ κατά το β’ τρίμηνο, έναντι κερδών 2 δισ. ευρώ που είχε προβλέψει λίγους μήνες νωρίτερα, γεγονός που πίεσε προς τα κάτω και τις προβλέψεις της αυτοκινητοβιομηχανίας για το σύνολο του έτους κατά 16%.

Daimler Chrysler: Ζοφερές προβλέψεις για το μέλλον
H Daimler Chrysler AG εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία η μονάδα της στις ΗΠΑ θα παρουσιάσει κέρδη ύψους 1 δισ. ευρώ κατά το β’ τρίμηνο, έναντι κερδών 2 δισ. ευρώ που είχε προβλέψει λίγους μήνες νωρίτερα, γεγονός που πίεσε προς τα κάτω και τις προβλέψεις της αυτοκινητοβιομηχανίας για το σύνολο του έτους.

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις του αμερικανογερμανικού ομίλου, τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να φτάσουν τα 5 δισ. ευρώ, από τα 5,8 δισ. ευρώ που ήταν ο προηγούμενος στόχος του.

Ως απόρροια της ανακοίνωσης ήρθε και η υποβάθμιση της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Standard and Poor’s σε ”negative” από ”stable”, ενώ εν αμφιβόλω τίθεται και η αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας (BBB+).

Εξάλλου, η JP Morgan υποβάθμισε την αξιολόγησή της για τη μετοχή της DaimlerChrysler σε ”neutral” από ”overweight”, ενώ μείωσε και τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) της εταιρίας κατά 27% για το 2003 και κατά 14% για το 2004.

Η Morgan Stanley με τη σειρά της μείωσε τις προβλέψεις της για το EPS της DaimlerChrysler για το έτος 2003 στα 2,1 ευρώ ανά μετοχή, από 2,7 ευρώ ανά μετοχή, και για το 2004 στα 2,9 ευρώ μετοχή, από 3,2 ευρώ ανά μετοχή, διατηρώντας την αξιολόγηση της μετοχής ως ”equal-weight”.

Τέλος, η Credit Suisse First Boston (CSFB) μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της DaimlerChrysler στα 40 ευρώ από 50 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση ”outperform”.

Επισημαίνεται ότι οι πωλήσεις της DaimlerChrysler τον Μάιο υποχώρησαν περί το 3%, ενώ αυτές της ανταγωνίστριάς της General Motors αυξήθηκαν κατά 4,1%, καθώς προσέφερε περισσότερα κίνητρα στους καταναλωτές, όπως άτοκη χρηματοδότηση και εκπτώσεις σε περίπτωση αγοράς τοις μετρητοίς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v