Κέφια και τον Ιούνιο στη Wall (update)

Ακόμη περισσότερο διευρύνει τα κέρδη η αμερικανική αγορά με τον Dow να ”κοιτά” πλέον τις 9.000 μονάδες, ύστερα από την άνοδο του ISM στο 49,4 το Μάιο (υψηλότερα των εκτιμήσεων) αλλά και την υποχώρηση των κατασκευαστικών δαπανών του Απριλίου. Τα κέρδη του βιοτεχνολογικού κλάδου ωθούν το Nasdaq.

Υψηλότερη από τις εκτιμήσεις ήταν η άνοδος του ISM το Μάιο, ενώ οι κατασκευαστικές δαπάνες υποχώρησαν κατά 0,3%, με τη Wall ωστόσο να διευρύνει ακόμη περισσότερο τα αρχικά της κέρδη.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι τα οικονομικά στοιχεία για το Μάιο θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν σταθερότητα, προκειμένου να συνεχιστεί το ανοδικό ράλι της αγοράς.

Ειδικότερα, ο δείκτης τάσεων στη μεταποίηση ISM διαμορφώθηκε στο 49,4 το Μάιο από το 45,4 του Απριλίου, παραμένοντας ωστόσο κάτω από το 50, στοιχείο που υποδηλώνει επιβράδυνση.

Εξάλλου, οι κατασκευαστικές δαπάνες υποχώρησαν 0,3% τον Απρίλιο (με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για οριακή άνοδος 0,2%) από την πτώση 1% του προηγουμένου μήνα.

Οι μετοχές των βιοτεχνολογικών εταιριών συνεχίζουν την ανοδική πορεία της συνεδρίασης της Παρασκευής, με την Genetech και την Imclone να ενισχύονται σημαντικά.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,25% στις 8959,85 μονάδες, ενώ κατά 1,31% ενισχύεται και ο Nasdaq στις 1616,78 μονάδες. Ο S&P σημειώνει κέρδη 1,12% στις 974,42 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v