Wall: Τα διαρκή αγαθά ”δυσχεραίνουν” την άνοδο

Διατηρεί την ανοδική της τροχιά η Wall, αν και συγκρατείται από την απροδόκητα μεγάλη υποχώρηση στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Οι επενδυτές ”ποντάρουν” ακόμη σε ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ θετικά λειτουργεί η υποχώρηση του ευρώ, που έδωσε ώθηση και στις ευρωαγορες.

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall, διευρύνοντας τα κέρδη του χθεσινού ράλι ανόδου, καθώς οι επενδυτές ”ποντάρουν” σε ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, μετά και τα χθεσινά macro στοιχεία για άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Εξάλλου, θετικά συνεισφέρει η σημερινή ανάκαμψη του δολαρίου, ενώ αντίθετα τα κέρδη περιορίζει η μεγαλύτερη του αναμενόμενου υποχώρηση στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ”πλησιάζουμε σε ένα σημείο που πολλοί φοβούνται ότι θα μείνουν έξω από την ανοδική αγορά, γεγονός που συντελεί στην εισροή καινούριων κεφαλαίων”.

Oι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών για τον Απρίλιο σημείωσαν μείωση 2,4% σε σχέση με το Μάρτιο και έναντι του –1% που ”έβλεπαν” οι αναλυτές.

Εξάλλου, την αισιοδοξία για ανάκαμψη της οικονομία των ΗΠΑ ενέτειναν και η τα χθεσινά θετικά macro νέα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις πωλήσεις νέων κατοικιών.

Το δολάριο παρουσιάζεται ενισχυμένο σήμερα τόσο έναντι του γεν όσο και του ευρώ, μετά την έντονα πτωτική του πορεία των τελευταίων ημερών.

Σημαντικά κέρδη της τάξεως του 60% σημειώνει η μετοχή της VaxGen. Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι πέτυχε την έγκριση για δοκιμές σε ανθρώπους του εμβολίου της κατά του άνθρακα, της βακτηριδιακής ασθένειας η οποία μεταδόθηκε μέσω ταχυδρομείου στις ΗΠΑ μέσα στο 2001.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της εταιρίας τροφίμων Krispy Κreme Inc., η οποία ανακοίνωσε ότι για το α’ τρίμηνο του έτους παρουσίασε μεγάλη αύξηση στα κέρδη και τις πωλήσεις.

Περί το +5% κινείται η μετοχή της εταιρία λιανικών πωλήσεων Costco, μετά την ανακοίνωσή της ότι για το α’ τρίμηνο του έτους κατέγραψε αύξηση της κερδοφορίας της κατά 18%.

Υποχώρηση της τάξεως του 20% σημειώνουν οι τίτλοι της τεχνολογικής Cybertronics. Η εταιρία προειδοποίησε στα πλαίσια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου ότι για το 2004 δεν θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.



Στις 8.805 μονάδες και στο +0,26% διαμορφώνεται ο Dow Jones. Ο δείκτης Nasdaq κινείται περί το 0,40% και στις 1.564 μονάδες.

Κέρδη της τάξεως του 0,31% σημειώνει ο S&P, διαμορφούμενος στις 955 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v