Με χθεσινά ”καύσιμα”... κινείται η Wall

Ανοδική τροχιά καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, καθώς διατηρείται το χθεσινό θετικό momentum που δημιούργησαν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ τάσεις ανάκαμψης δείχνει και το δολάριο. Στα αρνητικά της ημέρας συμπεριλαμβάνεται η απροσδόκητη μείωση των παραγγελιών καταναλωτικών αγαθών για τον Απρίλιο.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall, με το θετικό κλίμα να διαμορφώνουν η αισιοδοξία για ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ σε συνδυασμό και με την ισχυροποίηση του αμερικανικού νομίσματος.

Αναλυτικότερα, οι επενδυτές φαίνεται να μην επηρεάζονται, προς το παρόν τουλάχιστον, από την απροσδόκητη μείωση στις παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών Απριλίου κατά 2,4%. Οι αναλυτές ”έβλεπαν” μείωση των παραγγελιών κατά 1%.

Εξάλλου, τα χθεσινά θετικά macro νέα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις πωλήσεις νέων κατοικιών εκλήφθηκαν από τους επενδυτές ως ενδείξεις ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

”Φρένο” στην πτώση έβαλε σήμερα το δολάριο, το οποίο ισχυροποιήθηκε σήμερα τόσο έναντι του ευρώ όσο και του γεν.

Στα κέρδη του Nasdaq συντελεί η άνοδος των τίτλων της Microsoft και της Intel Corp.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της εταιρίας τροφίμων Krispy Κreme Inc., η οποία ανακοίνωσε ότι για το α’ τρίμηνο του έτους παρουσίασε μεγάλη αύξηση στα κέρδη και τις πωλήσεις.

Στις 8.800 μονάδες και στο +0,22% διαμορφώνεται ο Dow Jones. Ο δείκτης Nasdaq κινείται περί το 0,31% και στις 1.561 μονάδες.

Κέρδη τις τάξεως του 0,16% σημειώνει ο S&P, διαμορφούμενος στις 953 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v