Το... κάπνισμα ωφελεί τη Wall! (update)

Η ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης του εφετείου της Φλόριντα για τις καπνοβιομηχανίες οδηγούν σε άνοδο τις μετοχές των εταιριών του κλάδου, ενώ έχουν κατορθώσει να διαφοροποιήσουν το κλίμα και για τους Dow και S&P.

Ανοδικές προσπάθειες καταβάλλει η Wall με τους Dow Jones και S&P να κινούνται ήδη σε θετικό έδαφος, ύστερα από την ανακοίνωση αθωωτικής απόφασης του εφετείου της Φλόριντα για τις καπνοβιομηχανίες.

Συγκεκριμένα, το εφετείο της Φλόριντα έκανε δεκτή την έφεση των καπνοβιομηχανιών εναντίον προηγούμενης απόφασης δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία οι εταιρίες θα καλούνταν να καταβάλλουν το ποσό ρεκόρ των 145 δισ. δολαρίων, για προβλήματα υγείας που προκάλεσαν σε καπνιστές.

Υψηλή άνοδο καταγράφουν πλέον οι μετοχές των Philip Morris, RJ Reynolds Tobacco και Vector Group.

Νωρίτερα, οι επενδυτές παρακολούθησαν με προσοχή τις δηλώσεις του προέδρου της Fed Άλαν Γκρίνσπαν ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Κογκρέσου, με τους περισσότερους να ελπίζουν σε μια ένδειξη μείωσης των επιτοκίων στη διάρκεια της συνεδρίασης τον επόμενο μήνα.

Ο Γκρίνσπαν από την πλευρά του επεσήμανε ότι δεν είναι παράλογο να περιμένει κανείς ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, αν και το timing αυτής είναι ακόμη αβέβαιο, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.

Ανήσυχη εμφανίζεται εν μέρει η αμερικανική αγορά ύστερα και από τη χθεσινή αναβάθμιση του συστήματος εθνικού συναγερμού στο πορτοκαλί (orange alert), ύστερα από σειρά βομβαρδισμών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου προσπαθούν για την άνοδο, με ”μπροστάρη” την Hewlett-Packard, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου χρήση.

O Dow Jones κινείται στις 8508,59 μονάδες με κέρδη 0,20% ενώ πτώση 0,31% καταγράφει και ο Nasdaq στις 1486,53 μονάδες. Κέρδη και για το S&P κατά 0,31% στις 922,55 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v