Buffett: Μέθοδοι voodoo από την κυβέρνηση Μπους!

Νέα βέλη κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Μπους εξαπέλυσε ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett, αποκαλώντας την πρόταση για περικοπή των φόρων επί των μερισμάτων”Οικονομικά voodoo που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες υπέρ των πλουσίων”!

Buffett: Μέθοδοι voodoo από την κυβέρνηση Μπους!
Οικονομικές μέθοδες voodoo χαρακτήρισε την πρόταση του Μπους για περικοπή των φόρων επί των μερισμάτων ο Warren Buffett, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για μεθόδους τύπου Enron.

Η πρόταση της κυβέρνησης Μπους για μείωση των φόρων κατά των μερισμάτων περί το 50% στο 2003, αναμένεται να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις διαφορές, σε όφελος των πλουσίων, σύμφωνα με άρθρο του Warren Buffett, που δημοσιεύει η Washington Post.

Ο μεγαλομέτοχος της Berckshire Hathaway έθεσε μια υποθετική κατάσταση. Ας υποθέσουμε, είπε, ότι τον επομενο χρόνο η Berkshire αποφασίζει να διανείμει μερίσματα αξίας 1 δισ. δολ.

Μέσω της ιδιοκτησίας μου του 31%, συνέχισε, θα λάμβανα επιπλέον 310 εκατ. δολ., τα οποία θα μείωναν τις φορολογικές του υποχρεώσεις από το 30% στο 3%. ”Την ίδια στιγμή η γραμματέας μου θα πρέπει ακόμη να καταβάλει φόρο περίπου στο 30% των εσόδων της”.

Χαρακτηριστικά, ο Buffett σχολίασε πως ”βάζοντας 1.000 δολάρια στις τσέπες 310.000 οικογενειών με άμεση ανάγκη, είναι προτιμότερο από το να μπουν τα 310 εκατ. δολάρια στις δικές μου τσέπες”.

Ο ίδιος, κατέληγε στο άρθρο του λέγοντας πως ”η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όλη τη χώρα. Μπορεί ωστόσο να αποφασίσει ποιος θα πληρώσει για αυτό. Και την προηγούμενη εβδομάδα το Κογκρέσο έδωσε το λογαριασμό με λάθος πλευρά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v